Artikel
De Schutser-Schaatmarathon

CBS De Schutse actief op de ijsbaan

Afgelopen donderdagmorgen bleven een paar ouders even kletsen op het schoolplein en kwamen tot de conclusie dat het voor de kinderen toch wel erg mooi zou zijn dat er voor het weekend (met dooi in het vooruitzicht) nog “iets” van schaatsen zou worden georganiseerd. Dus even de koppen bij elkaar, overleg met het team,de ijsvereniging én de 1e Schutserschaatsmarathon is een feit!

Vrijdagmorgen was het dan zover: eerst nog even langs de ijsmeester of het ijs betrouwbaar is en…hij geeft groen licht! Het schaatsfestijn kan doorgaan. Per groep moesten de kinderen in een half uur zoveel mogelijk rondjes over de ijsbaan afleggen, het liefst met schaatsen aan, maar de niet schaatsers konden ook op hun laarzen/schoenen meedoen, ook dat ging prima. Na elk rondje moest natuurlijk wel een stempel gehaald worden bij de stempelpost, na een half uur schaatsen ging de gong en de volgende groep kon van start. Gelukkig hadden de leerlingen over conditie niet te klagen met al die looptrainingen en wedstrijden van de afgelopen weken. Sommigen gingen dan ook als een speer en anderen als een speertje! Iedereen genoot volop onder het genot van een beker warme chocolademelk. Ook aan publiek geen gebrek : ouders, opa’s, oma’s, oppas, iedereen kwam langs om aan te moedigen!

De firma Stevens (administratie en assurantiën) uit Meppen stelde spontaan de medailles beschikbaar en zo was er voor de drie bestemeisjes/jongens van elke groep een prijs.1e prijs: Darinka, Roald, Sanne, Julian, Joanne en Lars. 2e prijs: Maaike, Joris, Imke, Corné, Daphne en Mathijs. 3e prijs: Rosalyn, Ronald, Daphne, Hu-tung, Iris en Richard. Tot slot nog een lekker broodje knakworst en een deelnemerscertificaat. Vervolgens keerden de fanatieke schaatsers van De Schutse moe en voldaan huiswaarts.

Bijschrift foto: De leerlingen van c.b.s. De Schutse beleefden veel plezier aan de Schutser-schaatsmarathon, die afgelopen vrijdag op de ijsbaan in Aalden werd verreden. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Elsemieke Vlas wil met HVZ/Vivendi hogerop

“Saamhorigheid en overwinningsdrang zijn onze geheime wapens”. De handbalsters van HVZ/Vivendi zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van Elsemieke Vlas rijgt het ene succes aan het andere in de eers...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto