.

.

 

.

Gert van den Hof wint spektakelstuk in Zweeloo

Gert van den Hof heeft zondagmiddag de zevende editie van het Masters Springen Zweeloo op zijn naam gezet. Van den Hof was de sterkste in de wedstrijd waaraan vijftien combinaties meededen en die bol stond van spanning, sensatie en geluk.

De springruiter uit Slagharen bleef met zijn paard Zantor foutloos op de goed geprepareerde springpiste in het hartje van Zweeloo. Gert van den Hof verdiende 1500 euro met zijn overwinning. De tweede plaats was voor Renate Beuving. De amazone uit Odoorn ging op de rug van de machtig springende Vadolca Carla eveneens foutloos door de piste, maar zij had meer tijd nodig dan Van den Hof: 39,51 om 34,60 seconden. Daan van Geel uit Gees completeerde het podium. De vierde plaats was voor zijn echtgenote Mareille van Geel-Schröder.

Op het hippisch festijn in de Hof van Been heerste weer een schitterend sfeertje, waar het ook achter de coulissen van de springpiste goed toeven was. De ruim 2.000 toeschouwers zagen hoe veel ruiters en amazones alles in de strijd gooiden. Met lef en durf werden de paarden over het parcours van het Masters Springen gestuurd.

De overvloedige regenval speelde de zevende editie van het Masters Springen Zweeloo overigens veel parten. De organisatoren lieten zich echter niet in de war brengen door de bemoeienissen van Pluvius en hebben alles uit de kast gehaald om het evenement te laten doorgaan. Het terrein werd de afgelopen dagen met een groot dekzeil afgedekt om de ondergrond droog te houden. Vrijwilligers waren vrijdag- en zondagochtend met man en macht bezig om het regenwater af te voeren. Dankzij deze inzet beleefde Zweeloo zondagmiddag een fantastisch hippisch evenement. Dat kreeg overigens nog een schitterende afsluiting met het nieuwe onderdeel 'Pak de zak!' Een tiental deelnemers ging op spectaculaire wijze de strijd aan met de tweespan pony’s van Jans Manting jr. Achter de marathonwagen werd een zak gehangen, die gepakt moest worden door de achtervolgers. Een kostelijk kijkspel, waarbij het publiek zich prima vermaakte. De deelnemers ook, maar dankzij de snelle pony's en de stuurmanskunst van Manting wist niemand de zak te grijpen. Masters Springen Zweeloo 2011 was al met al weer een klinkend succes. Complimenten voor de inzet van de organisatoren en vrijwilligers!

Bijschrift foto: Gert van den Hof heeft zondagmiddag het Masters Springen Zweeloo gewonnen. De springruiter uit Slagharen werd daarmee niet alleen 1.500 euro rijker, maar hij nam bovendien ook de levende wisselbokaal, de inmiddels zevenjarige Shetland-pony 'Wisselbokaal van de Schapendijk', mee naar huis. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Bijschrift foto regen: De regen deerde het Masters niet, de Masters gingen gewoon door. Foto Ruud Janse)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel