.

.

 

.

Piratendag voor Tooske en Lobke

Het Friese plaatsje Oudega is onlangs geënterd door zo'n 350 piraten. Ook de 8-jarige langdurige zieke Tooske en haar zusje Lobke uit Aalden waren van de partij.

De piratendag werd voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Opkikker in nauwe samenwerking met Stichting CliniClowns Nederland. In totaal hebben zestig gezinnen uit Noord-Nederland een uitnodiging in de bus gekregen voor de bijzondere piratendag, waardoor het gezin even wordt weggehaald uit de dagelijkse harde realiteit van ziekenhuisbezoeken en doorlopende behandelingen. De gezinnen zijn aangemeld door de pedagogische en maatschappelijk medewerkers van de diverse ziekenhuizen.

“De gezinnen werden getrakteerd op een dag vol spectaculaire en leuke piratenactiviteiten omringd door maar liefst vijftien skûtsjes, kanonnen, vuurspuwers, vendeliers, papagaaien, haaien en een shantykoor”, vertelt woordvoerder Allison van Duinen-Pitstra van Stichting Opkikker. “Na een warm welkom door Aad Piraat en een wandeling door een erehaag van vrijwilligers over de rode loper werden de Friese wateren door de 'piraten' onveilig gemaakt. Op het pirateneiland konden met behulp van tal van piratenactiviteiten piratenmunten worden verdiend, waarmee ze toegang kregen tot piratenschip De Eendracht. Met dit schip werden de kinderen uiteindelijk teruggebracht naar het vaste land waar vervolgens met volle teugen werd genoten van een piratenbarbecue.”

Tooske en Lobke uit Aalden poseren samen voor de fotograaf. Stichting Opkikker. (Bron: Zuidoosthoeker)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel