.

.

 

.

Maak kennis met het bijzondere verhaal van de Hondsrug

Wie kent de Hondsrug niet? Maar wie kent het bijzondere verhaal van dit gebied? Een aardkundige geschiedenis van miljoenen jaren en een menselijke geschiedenis van meer dan 5000 jaar. In een serie van vijf lezingen door inspirerende docenten wordt u ingeleid in de geschiedenis van het oostelijk deel van Drenthe, niet alleen over de Hondsrug zelf, maar over het hele oostelijk deel van Drenthe, van Coevorden tot Groningen.

De lezingenserie wordt afgesloten met een excursie, waarin de docenten u meenemen naar de bijzondere plekken van het gebied. Vanaf dinsdag 8 mei 2012 van 19.30-21.30 uur vindt de lezingenserie van gemeente Coevorden plaats in Kerkgebouw De Weme,  Hoofdstraat 24 te Dalen.

Programma:

Dinsdag 8 mei 2012: Heel veel keien

De geologie van de Hondsrug. Docent: Harrie Wolters (Hunebedcentrum/Geopark de Hondsrug)

Dinsdag 15 mei 2012: Turf en kanalen

De geschiedenis van het veengebied van Zuidoost-Drenthe. Docent: Michiel Gerding (Drents Plateau)

Dinsdag 22 mei 2012: Boeren op en naast de Hondsrug.

De landbouwgeschiedenis van het zand en van het veen.

Docent: Bart Kuiper

Dinsdag 29 mei 2012:Van hunebedden en Heerwegen.

De Hondsrug als verbindingsroute.

Docenten:Hein Klompmaker (Hunebedcentrum) en Michiel Gerding.

Dinsdag 5  juni 2012: Puur natuur.

Facetten van natuur en landschap op de Hondsrug.

Docent:Bart Kuiper (Landschapsbeheer Drenthe)

Zaterdag 9 juni 2012 Op zoek naar de Hondsrug.

Een excursie per bus langs bijzondere plekken.

Tijd: 10.00-16.00 uur.

 

Opgave en inlichtingen: Projectbureau Geopark de Hondsrug, Pascalle van Riel (e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,), Kosten: 50 euro (incl. cursus en excursie). Maximum aantal deelnemers: 40

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, KOERS NOORD en door het ministerie van ELI.

www.geoparkdehondsrug.eu, www.geoparkdehondsrug.nl, www.drentsplateau.nl, www.veldwerknederland.nl, www.drentshistorischevereniging.nl, www.landschapsbeheerdrenthe.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel