.

.

 

.

Ontwikkeling scoort hoge ogen met "Zo'n heerlijk huisje buiten....."

De toneelvereniging Ontwikkeling bracht afgelopen vrijdag en zaterdag op een voortreffelijke wijze de komedie "Zo'n heerlijk huisje buiten" op de planken van bistro Tante Sweel. Het is al decennia lang de thuishaven van de voormalige Rederijkerkamer die opgericht is in 1893.

Het geamuseerde publiek kon kijken naar allerhande verwikkelingen rondom Ina en George. De tandarts is met zijn vrouwtje in een knus oud boerderijtje gaan wonen. Heerlijk buiten en zo romantisch. Ze treffen het goed met hun buren, boeren in hart en nieren met veel gevoel voor humor. Maar al gauw zwerft familie over de vloer. Mary Ferguson met haar dochter. Voor de zoveelste keer weggelopen van haar man. “En nu wel voorgoed”. Haar man wil nu eenmaal niet dat zij haar groot schilderstalent besteedt aan het schilderen van naakten. En bovendien alleen maar van mannen. Als Mary buurman boer Obbink ziet, raakt zij in vuur en vlam en wil ze hem onmiddellijk schilderen als Hannibal de grote veroveraar. Obbink heeft er wel oren naar maar weet niet goed hoe hij dat tegenover zijn vrouw moet aanpakken. De gevolgen zijn desastreus. Sprankelende kluchtscenes zijn er het gevolg van.

Woensdagavond werden de oudere inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo door Ontwikkeling al op een perfecte generale repetitie getrakteerd.

Rolverdeling: Jan Beugels (George), Sandra Spijkman (Ina), Anja Eefting (Dientje), Albert Hilbrands (Klaas), Ina Hilbrands (Zwaantje), Rianne Tielken (schilderes Merry), Myla Philips (Tomasina), Ronald v.d. Spoel (dubbelrol Jan Hendrik & Hendrik Jan) en Alex Klingenberg (Aaldert). Regisseur: Mark Holman, souffleur: Gaby Halfman, grime: Ina Been, Gineke Kolk en Annie Kolk.

Bijschrift foto: De toneelgroep Ontwikkeling speelde afgelopen weekend in bistro Tante Sweel met veel succes het blijspel "Zo'n heerlijk huisje buiten." (Foto's: Ruud Janse Fotografie)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel