.

.

 

.

Eerste vrijwilligersprijs CDA Coevorden voor Sweelpop

PERSBERICHT

Het CDA Coevorden reikt op 15 februari 2010 de eerste CDA Coevorden Vrijwilligersprijs uit aan de Stichting Werkgroep Jongerendag Zweeloo (WJD). De stichting is vooral bekend als de organisator van het jaarlijkse evenement Sweelpop. De jongeren van de WJD krijgen de prijs vanwege de manier waarop ze zich, na een financieel tegenvallende editie van Sweelpop, op alle mogelijke manieren inzetten om de stichting er financieel weer bovenop te helpen.

Belang vrijwilligers benadrukken

Het CDA Coevorden heeft de afgelopen jaren regelmatig benadrukt dat verenigingen en vrijwilligers een belangrijke rol vervullen in de lokale samenleving. Zo is onder andere gepleit voor het invoeren van een verzekering voor alle vrijwilligers in de gemeente en heeft het CDA het initiatief genomen voor het voorkomen van administratieve rompslomp voor verenigingsbesturen door wijzigingen in gemeentelijk beleid. Met het instellen van de jaarlijkse vrijwilligersprijs wil het CDA Coevorden het belang van vrijwilligers benadrukken en vrijwilligers die zich extra hebben weten te onderscheiden in het zonnetje zetten.

Jongeren geven goede voorbeeld

“Ik ben er trots op om de Stichting WJD de eerste CDA vrijwilligersprijs te mogen overhandigen,“ aldus CDA lijsttrekker Jeroen Huizing. “In de eerste plaats omdat ze zich al jarenlang inspannen om ieder jaar Sweelpop, een begrip in Zuidoost Drenthe, te organiseren. Maar vooral ook omdat ze hebben laten zien zich niet door tegenslag te laten ontmoedigen en omdat de stichting geheel uit jongeren bestaat. Zij vormen het bewijs dat jongeren wel degelijk bereid zijn om zich als vrijwilliger in te zetten voor de samenleving. Dat mag ook wel eens benadrukt worden.”

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel