Sport en welzijn
60 deelnemers Alterbergmarathon

6 augustus, traditioneel de 1e zaterdag in augustus, is het weer de beurt aan de menners voor de Alterbergmarathon.  Zo’n 60 combinaties;  van enkelspan pony tot 4 span paarden hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de SGMW.  Een samengestelde wedstrijd die bestaat uit 3 onderdelen. Om  08.30 uur wordt er gestart met een dressuurproef.  Hiervoor mag de organisatie, die in handen is van de Alterbergruiters, gebruik maken van het terrein dat achter de tennisvelden ligt. Aansluitend gaan de menners door met een vaardigheidsproef, ook wel de kegeltjesbaan genoemd. Dit parcours wordt uitgezet op het trainingsveld van de voetbalvereniging. 

 
Oproep: voetbalsters gezocht!

De dames van Sportclub Zweeloo zijn op zoek naar meiden en dames die het leuk vinden om te voetballen.
Ben je 15 jaar of ouder en vind je voetbal een leuke sport, kom dan eens een kijkje nemen.
Voor meer informatie kun je kijken op de website www.sp-zweeloo.nl

 
Damesteam promoveeert naar 3e klasse

Kampioenstitel Sp. Zweeloo Da1 bekroning op mooi seizoen

Het damesteam van Sp. Zweeloo is gepromoveerd naar de derde klasse. Het binnenhalen van de titel was voor de formatie van de succesvolle trainer-coach Jan Pol een schitterende apoteose op een turbulent verlopen voetbalcompetitie. Wat er allemaal aan vooraf ging wil de welbespraakte teammanager Einte Euving liefst snel vergeten. Toch kan Euving er moeilijk omheen. 'Daar is bijna een boek over te schrijven.' Hij wijst onder meer op het KNVB-onderzoek dat werd ingesteld nadat naaste rivaal Sc Erica een wedstrijd op papier zou hebben afgedaan. En Sc. Erica stak de beschuldigende vinger vervolgens richting Sp. Angelslo, omdat er niet-speelgerechtige speelsters waren opgesteld. 'Door al dit geharrewar was het aanvankelijk volstrekt onduidelijk wie er met de titel aan de haal zou gaan. De uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB liet ook nog eens lang op zich wachten, maar uiteindelijk werden wij als kampioen aangewezen.'

 
ZBC sluit superseizoen af met remise

ZBC moest afgelopen zondag in de returnwedstrijd tegen FC Wolvega in ieder geval met twee doelpunten verschil winnen om nog een strafschoppenserie af te dwingen. Het werd uiteindelijk 1-1 en daarmee zijn de Zweeler uitgeschakeld in de race voor een ticket naar de 1e klasse. ZBC kan echter terugblikken op een fantastisch seizoen. De doelstelling van de equipe uit Zweeloo in het eerste jaar in de 2e klasse L was simpel : handhaving. De historische en niet voorziene plaatsing voor de nacompetitie, na winst in het laatste competitieduel tegen Germanicus, zette het legioen echter op andere gedachten. Opeens lonkte een stap hoger!

 
Succes De Anwende bij ski-kampioenschappen

Wezuperbrug – Leerlingen van o.b.s. De Anwende uit Aalden deden afgelopen zaterdag tijdens de Noord Nederlandse scholierenkampioenschappen 2011 uitstekende zaken. Twee teams van De Anwende plaatsen zich op de kunstskibaan van Wezuperbrug voor de nationale schoolkampioenschappen. Ook het skiteam van de Burgemeester Wessels-Boerschool Dalen mag naar de nationale titelstrijd, die op zaterdag 16 april in Soesterberg zal worden gehouden. De wedstrijden werden onder mistige omstandigheden afgewerkt, maar dat had nauwelijks invloed op de sportieve prestaties. Lynn Aasman uit Aalden passeerde als snelste meisje de finishlijn.

 
Tafelvoetbaltoernooi: vierde eindzege voor Wietse en Egbert Vugteveen

Wietse en Egbert Vugteveen bleken zaterdag de beste tafelvoetballers, want de broers wonnen namelijk het zesde tafelvoetbaltoernooi van Sportclub Zweeloo. De Vriendenclub van Sportclub Zweeloo tekende opnieuw voor de uitstekende organisatie. Omdat het eerste herenteam ’s middags competitieverplichtingen had op het veld, volgde het tafelvoetbaltoernooi ’s avonds. Er streden 24 teams mee in de sfeervolle kantine op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo.

 
Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme 2011.

Zaterdag 8 januari vond alweer onder goede omstandigheden de 5e editie van de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme plaats. Van winterse taferelen was geen sprake meer. Het bleef echter tot de laatste dag spannend. Want al was de temperatuur ruim boven nul, de hardnekkige gladheid bleef parten spelen.

 

 
ZBC uitgeschakeld in Protos Weering-toernooi

ZBC is er zaterdagavond niet in geslaagd om door te dringen tot de finale van Protos Weering-toernooi. In vier duels behaalde ZBC drie punten en eindigde daarmee op de vierde plaats.

Onder het toeziend oog van een grote supportersschare won ZBC de laatste poulewedstrijd met 6 – 3 van Germanicus, maar moest in de drie voorgaande duels tegen HZVV (1-2), OZC (1-0) en ZZVV (4-3) het onderspit delven. In de wetenschap dat slechts de nummers 1 en 2 verder gaan in het toernooi, eindigde het zaalvoetbalavontuur voor de rood-witte equipe in een sfeervolle sporthal De Citadel in Dedemsvaart.

 

 
ZBC opnieuw in halve finale Protos Weering-toernooi

Met enig fortuin en zonder groots te spelen heeft ZBC zich geplaatst voor de halve finale van het Protos Weering-toernooi. Dat is een evenaring van de prestatie van vorig jaar. Net als tijdens de eerste ronde was een derde plaats in de kwartfinale ~ in de sterk bezette poule E ~ voldoende voor een ticket naar de volgende ronde van Nederlands grootste zaalvoetbaltoernooi.
 
Zaterdag 8 januari a.s. 5e editie Nieuwjaarsloop
Aalden Rondomme mooie opening sportjaar 2011

Het sportjaar 2011 krijgt met de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme weer een prima start. Zaterdag 8 januari staat op sportpark 't Alterbarg in Zweeloo de vijfde editie van het sportieve evenement op het programma.

De Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere trimlopen in Zuidoost-Drenthe en komt volgens mede-organisator Wilfried Reuvers op een ideaal moment. 'De donkere wintermaanden zijn voor veel buitensporters een tijd van weinig sporten.

 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 Volgende > Einde >>

Pagina 31 van 37

Zoeken in de site

Sportnieuws

Ruud Nijman (20) keert bij vv Sweel terug op het oude nest

Ruud Nijman (20) keert bij vv Sweel terug op het oude nest.Ruud Nijman keert dit seizoen terug op het oude nest. Na een avontuur bij DZOH en Drenthina staat de bel...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder

Streekderby Sweel - Sleen blijft toch in ere....!

De streekderby tussen Sweel en Sleen blijft toch in ere….de beide hoofdmachten treffen elkaar op zondag 6 september a.s. in de voorronde van het noordelijk districtsbekertoernooi. Dat heeft de loting uitgewe...

dinsdag, 28 juli 2020

Lees verder

Jarno Rotgers over competitie-indeling:

“Onbekend maakt onbemind, maar we treden het avontuur in de 3e klasse D met open vizier tegemoet” Het is een kleine domper op de feestvreugde, want Jarno Rotgers heeft de competitie-i...

dinsdag, 14 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto