Algemeen nieuws
Nieuwe kansen voor de Geeserstroom

Boudewijn Chorus schetst wel en wee van bijzonder stukje natuur. Na alle regen van de voorbije herfst en winter is de Geeserstroom, die afgelopen zomer volledig verdwenen was, weer een zichtbare beek. De vanouds vochtige hooilanden zijn weer drassig, de slenk bij Bollema staat ook weer onder water en in de Bergstukken en de Roonboom staan echte plassen.

 
‘In ’n mens se eie huisie tik die klok die mooiste’

Pech achtervolgt Zweeler zestal tijdens rondreis door Zuid-Afrika. Ze waren zo vol goede moed en vol met voorpret toen de vrienden-voor-het-leven, Harrie & Suzanne Binda, Henk & Simone Meijer en Jos & Danielle van Veen op 12 maart vertrokken naar Johannesburg.

 
“We zijn ineens fulltime juf en meester van groep 1, 3, 6 en 8”

Inmiddels zijn Thian (11), Rowin (9), Milon (6) en Elyn (4) ruim drie weken met het thuisonderwijs onderweg. De vier kinderen van Gerwin en Harma Stevens uit Aalden hebben hun eigen Chromebook te leen van cbs De Schutse, waar elke week een nieuwe weektaak geüpload wordt. Met daarbij een portie dagelijkse taken. 

 
Thuisonderwijs met zes kinderen. Hoe doet Matine dat?

Nu de scholen dicht zijn, worstelen veel ouders met thuisonderwijs. Met hun vijf schoolgaande kinderen proberen Matine en Johan Kamps het hoofd koel te houden.

 
“Vertrouwde driehoek Ouders – Kind - School nu in ander perspectief”

Directeur Max Tetelepta van cbs De Schutse over thuisonderwijs: In tijden van crisis ontstaan meestal creatieve oplossingen en ideeën. Dat geldt ook voor het inderhaast georganiseerde thuisonderwijs. Urgentie, lef en doortastend optreden gingen ook op cbs De Schutse hand in hand.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 344

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Jannie van der Weide neemt afscheid van ‘haar’ basisschool

“Werken in het onderwijs betekent eigenlijk dat je nooit klaar bent” Na 43 jaar nam juf Jannie van der Weide afgelopen week in stijl afscheid van ‘haar’ basisschool De Anwende. “Ik ben...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Katspad in Meppen staat blank door gesprongen waterleiding

Aan het Katspad in Meppen is zaterdagmiddag een waterleiding spontaan geknapt. De straat is daardoor onder water komen te sta...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Renate Pol (16) zet haar zinnen op baan als revalid...

dinsdag, 7 juli 2020

Lees verder
Willekeurige foto