Algemeen nieuws
Glasvezel, nu of nooit

“Dat klinkt wel heel zwart wit”, zult u nu misschien denken. “Nu of nooit, zo’n vaart zal het toch niet lopen?” Maar zo’n vaart loopt het wel. Daarom durven wij dit stuk die titel wel mee te geven. Want waarom is de Stichting Glasvezel Zuidenveld ook alweer opgericht? Omdat de grote marktpartijen die onrendabele stukken Drenthe niet op de rest van de wereld wilden aansluiten.

 
Van ver naar Zweel: Ellen van der Linde

 ‘Ik heb een perfecte keuze gemaakt’ Ruim twee jaar geleden was Ellen van der Linde als orthopedagoog (leer- en gedragsproblematiek) beroepshalve aan het observeren in een groep 1 van het basisonderwijs. Toen gebeurde het volgende: een paar keer liep er een wat eigenwijs ogend meisje langs. Je kent ze wel twee staartjes, veel roze.

 
Tijdelijk restaurant ‘De Snoeppot’ van De Schutse een groot succes

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 1,2 en 3 van CBS De Schutse gewerkt over het thema ‘aan tafel’. Na veel gespeeld en geleerd te hebben over dit thema was het tijd om het eigen restaurant ‘de Snoeppot’ te openen.

 
Arnon de Vries (21) heeft geen seconde spijt van opleiding in verpleegkunde
De zorg komt veel mensen te kort. Er werken vooral weinig mannen in. In O.E.K. drie portretten van mannen die toch voor de verpleging kozen. Eerder kwamen Jeroen Kalsbeek uit Aalden en Yannick Wesseling uit Meppen al aan het woord. Nu zetten we de 21-jarige Arnon de Vries uit Aalden in de schijnwerpers. ‘Het doet me goed om oudere en hulpbehoevende mensen te helpen’.
 
Paula Wijtmans uit Wezup krijgt hulp bij het nagenoeg “wolf-proof” maken van haar schapenland

 

Onlangs hebben een achttal vrijwilligers van Wolf Fencing een schapenraster in Wezup helpen aanpassen om het wolfwerend te maken. Schapenhoudster Paula Wijtmans uit Wezup heeft Wolf Fencing om advies gevraagd, nadat in de directe omgeving het afgelopen jaar meerdere schapen aantoonbaar door een wolf zijn gedood.

 
Ideeën gezocht voor facelift Busstation Zweeloo

Dinsdag 26 februari inloopmiddag dorpshuis De Spil. Je stapt met je twee kinderen uit de bus. Het is warm en je gaat onder een bijzondere kunstboom met zonnepanelen op een mooi bankje zitten. Naast je zie je een kleurrijk bloemperk. Je kijkt voor je uit en ziet een schilderijlijst met een tekst eronder. ‘Ons museum is buiten, Kunstenaarsdorp Zweeloo’ staat erop geschreven.

 
Vrouwen van Nu eert jubilarissen

40 jaar lidmaatschap. Op de jaarvergadering van Vrouwen van Nu eerder deze maand, werd een grote groep vrouwen geëerd om hun 40 jaar trouw lidmaatschap van de vereniging.

 
Volle bak bij informatieavond Glasvezel Zuidenveld in Wezup

 

Afgelopen dinsdag was Wezup aan de beurt in de estafetterij van infoavonden van de Stichting Glasvezel Zuidenveld. De schuurzaal van HCR Hegen was goed gevuld met belangstellenden. Na een korte aftrap gaf Glasvezel Zuidenveld voorzitter Jaap Ruiter op 5 februari bij Hegen in Wezup het woord aan Marja Jonkers.

 
Aalden is twee AED’s rijker

Informatieavond over werking van AED. In Oes Eig’n Kraantien van 23 januari j.l. hebben wij u geïnformeerd over de voorgenomen plaatsing van twee AED’s (Automatische Externe Defibrillator) bij de Praktijk van Fysiotherapie Henriette Blokzijl en ‘t Hoes van Hol-An van Bas Been.

 
Straat van de maand: Veentiesweg in Meppen

Logische naam, onlogische nummering. Komend over de Brinken in Meppen, richting de Lange Möpper, is naar rechts het straatnaambordje “Veentiesweg” te zien.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 147

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Glasvezel, nu of nooit

“Dat klinkt wel heel zwart wit”, zult u nu misschien denken. “Nu of nooit, zo’n vaart zal het toch niet lopen?” Maar zo’n vaart loopt het wel. Daarom durven wij dit...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder

Van ver naar Zweel: Ellen van der Linde

 ‘Ik heb een perfecte keuze gemaakt’ Ruim twee jaar geleden was Ellen van der Linde als orthopedagoog (leer- en gedragsproblematiek) beroepshalve aan het observeren in een groep 1 van het bas...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder

Tijdelijk restaurant ‘De Snoeppot’ van De Schutse een groot succes

News image

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 1,2 en 3 van CBS De Schutse gewerkt over het thema ‘aan tafel’. Na veel gespeeld en geleerd te hebben over dit the...

dinsdag, 19 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto