Algemeen nieuws
Geslaagde school-sportdag op 't Alterbarg

Afgelopen donderdag was er een sportieve ontmoeting op het sportcomplex “Het Alterbarg” tussen de leerlingen van de vier basisscholen. Onder ideale weersomstandigheden werd er in gemengde groepen een slagbaltoernooi afgewerkt en het onderdeel spel en atletiek. De dag begon met een warming up en aansluitend de Coopertest. Dat betekent 12 minuten rondom het voetbalveld lopen. En dat vergt heel veel conditie en doorzettingsvermogen. Maar iedereen moedigde elkaar aan en zo hoort het ook.

 
Rabobank Borger-Klenckeland sluit kantoor in Zweeloo

Per 1 juli a.s. sluit Rabobank Borger-Klenckeland in Zweeloo haar deuren. Om de klanten tegemoet te komen wordt de telefonische bereikbaarheid van de bank uitgebreid. Vanaf 1 juli a.s. is de bank van maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur telefonisch te bereiken en op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Het pinautomaat blijft wel voor Zweeloo behouden.

 
Ooievaarspaar in Aalden dolgelukkig

Vogel- en natuurliefhebbers kunnen aan de dorpsrand van Aalden hun hart ophalen. In het paalnest pal nabij de wandelroute Aalden Rondomme pronkt het ooievaarspaar met vier prachtige jonge ooievaars. Een machtig tafereel om te bekijken. Het koppel heeft duidelijk eer gehad van hun noeste broedarbeid. Pa en ma staan nu meer naast het nest dan dat zij op de kroost liggen, wat betekent dat deze drie jongen een grote kans maken om het allemaal te redden. Ook gebruiken ze hun vleugeltjes al om zich in evenwicht te houden bij het waggelen door het nest. Ze zijn nu op de leeftijd waarbij ze tegen de snavel van de ouder moeten tikken om duidelijk te maken dat ze willen eten.

 
Shantyfestival 27 juni a.s. in dorpshart Zweeloo

De hof van Been is zondag 27 juni a.s. het decor van het eerste Zweeler Shantyfestival. Vanaf 13.00 uur zullen op twee podia zes koren hun muzikale kunsten ten gehore brengen. De organisatie is in handen van Shantykoor de Sweel Singers in samenwerking met de Horecavereniging Zweeloo.

Als mede-organisator van het jaarlijks Shantyfestival op vakantiepark ’t Kuierpadtien in Wezuperbrug hebben de Sweel Singers de nodige ervaring opgedaan in het organiseren van een shantyfestival.

 
Aelder Hooghe 4 : sauna omgebouwd tot woonhuis

Op 9 november 1953 werd door de toenmalige huisarts Boerema de eerste steen gelegd voor het Groene Kruisgebouw aan de Aelder Hooghe. Op zich was dit niet bijzonder, in de jaren vijftig en zestig kregen immers vele plattelandsgemeenten in Drenthe nieuwe Groene Kruisgebouwen. Het unieke van Zweeloo was echter, dat aan het nieuwe gebouw een badhuis verbonden werd. Vooral in de beginjaren werd hiervan veelvuldig gebruik gemaakt, vooral door de scholen (alle schoolkinderen uit de gemeente kwamen eens per week in het badhuis). In 1968 werd het badhuis gesloten. Na 14 jaar trouwe dienst had vrijwel iedereen een douche in eigen huis.

 

 
Theeschenkerij in Meppen viert eerste lustrum

Traktatie voor bewoners van De Korenhof

Theeschenkerijj Meppen van Agnes Tienstra vierde afgelopen weekend het eerste lustrum. Voor deze speciale gelegenheid trakteerde ze de bewoners van ouderencentrum De Korenhof zaterdagochtend op overheerlijk eigen gebak.

Vijf jaar geleden zette Agnes met een ferm stuk wilskracht de schouders onder een nieuw avontuur. Aan de dorpsrand van Meppen opende ze de deuren van de fraai gelegen Theeschenkerij, dat plaats kan bieden aan ongeveer 25 à 30 personen.

 
Burgemeester Bouwmeester bezoekt Mepper Hooilanden

Burgemeester Bert Bouwmeester heeft vrijdagochtend het gebied rond de Mepper Hooilanden bezocht. Dit deed hij samen met Caroline de Widt, haar partner Dick Schinkel en vogelkenners Harry Meussen en Huub Onland uit Meppen. Caroline deed mee aan de puzzel in het burgerjaarverslag. Lezers konden een uitstapje met de burgemeester winnen. Caroline de Widt won niet, maar de burgemeester werkte toch graag aan het verzoek mee.

 
Ingemarie Markenstein wil sociale stilte doorbreken

Met het project Imagine a new Habitat wil interieurarchitecte en grafisch vormgever Ingemarie Markenstein uit Aalden bewoners bewust maken van de leefomgeving. In Zwolle, waar Ingemarie studeerde, kreeg dit afstudeerproject vorm door levensgrote projecties op een flat om zodoende statische architectuur nieuw leven in te blazen. Door de projecties ontstond er interactie tussen bewoners en architectuur. Foto's van dit project zijn vanaf donderdag in Bibliotheek van Aalden te bewonderen.

In de Zwolse wijk Schelle gaf ze het project Imagine a New Habitat vorm. Op enorme doeken, die uitgerold waren tegen de flat in de Jofferenlaan, werden levensgrote, surrealistische beelden geprojecteerd.

 
Natte 30 april

Koninginnedag was nat, maar erg gezellig
Wie afgelopen vrijdagmorgen de gordijnen openschoof, kwam voor een vervelende verrassing te staan. Motregen. En in de loop van de morgen werd het alleen maar erger. Toch lieten weinig mensen zich door het weer tegenhouden en kwamen op Koninginnedag naar het molenterrein in Aalden, waar de commissie Oranjevereniging Zweeloo een mooi programma in elkaar had gesleuteld.

 
Programma Dodenherdenking 4 mei

Op 4 mei vindt traditiegetrouw de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Ook dit jaar is er in Zweeloo een passend programma samengesteld. Dit herdenkingsprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

19.45 uur: verzamelen bij monument aan Marktstraat in Zweeloo

19.50 uur: kransleggingen door vertegenwoordiging gemeente, Oranjevereniging en scholen

19.55 uur: toespraak burgemeester Bert Bouwmeester

19.58 uur: spelen ‘Last Post’

20.00 uur: herdenking met twee minuten stilte

 
<< Start < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Pagina 161 van 174

Zoeken in de site

Laatste nieuws

“Wat moet ik doen deze zomer……?”

Medewerkers TIP-kantoor in Aalden geven het antwoord! Geen verre reis naar het buitenland dit jaar: Nederlanders blijven deze zomervakantie massaal in eigen land. Dat is ook goed te merken bij het Tou...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Strikzitt’n

Zweeloo maakt opnieuw kennis met een bijzonder kampioenschap: Strikzitt’n. Zaterdag 29 augustus a.s. vanaf 19.30 uur bij grand-café LiBo in Aalden gaat het gebeuren…..! Zo bizar als Finland met zijn kampioe...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Vier schuurwoningen en zes appartementen op terrein Auto Mekkes

Op het voormalig terrein van Auto Mekkes verrijzen vier schuurwoningen en zes appartementen. Henk en Dini Mekkes zijn dit afgelopen week met bouwbedrijf Bekman uit Erica overeengekomen. Dankzij het ambitieus bouwpla...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto