Algemeen nieuws
Cursus EHBO bij kinderongevallen

Aalden - In de bibliotheek van Aalden wordt op drie woensdagavonden op 17, 24 en 31 maart de cursus EHBO bij kinderongevallen gegeven. De aanvang is 19.30 uur. Voor ouders is het belangrijk om te weten welke gevaren er zijn voor kinderen en hoe ongelukjes voorkomen kunnen worden. Tijdens de cursus leren de deelnemers de belangrijkste handelingen en wordt er vooral veel onzekerheid weggenomen. De cursisten ontvangen jaarlijks een -vrijblijvende- uitnodiging voor een opfrisbijeenkomst. Kijk voor meer informatie of voor opgave op de site www.bibliotheekaalden.nl

 
Fennie Kort in de bloemetjes gezet
Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van De Loozangers op 16 februari jl. werd Fennie Kort uit Zweeloo in de bloemetjes gezet in verband met het feit, dat ze reeds 25 jaar lid van het koor is. Fennie is sopraan en met name bij deze partij is het koor op zoek naar nieuwe leden. Natuurlijk zijn bij de andere partijen nieuwe leden ook van harte welkom !
De Loozangers neemt op 10 april a.s. mee aan de zangersdag in de Tamboer te Hoogeveen. Enige aanvulling bij de sopranen bij dit optreden is zeer gewenst. Dus, bent U sopraan en wilt U niet officieel lid worden, maar wel gedurende een kortere periode mee zingen, dan is dit een kans. Het koor repeteert elke dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in De Spil.
 
Jan en Karin Quant in hun sas met droomhuis
Jan (42) en Karin Quant (38) hebben een lot uit de loterij. Zo voelt het tenminste voor de kersverse Aaldenaren. Als het voormalig boerderijtje aan de Gelpenberg in Aalden straks helemaal opgekalefaterd is, wonen ze in een juweeltje. 'Dit is een prachtig stulpje. Dichtbij de molen, perfecte buren en een mooie omgeving. Wat wil je nog meer!', zeggen Jan en Karin volmondig.
 
Familie Musakadic : 'Aalden is nu ons thuis'

Sifeta Musakadic en haar zoons Vedad en Faris en dochter Aida beleefden in de zomer van 2009 een onvergetelijke vakantie. Het hechte gezin uit Aalden vierde ruim een maand lang vakantie in Sarajevo. De stad waar hun leven begon en waar ze nog elke dag in gedachten aanwezig zijn. In Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië Herzegovina, sloten ze tijdens hun bezoek familieleden en vrienden na jaren weer in hun armen. Tijdens de vakantie werden herinneringen opgehaald.
 
Ton de Rooy is een druk baasje

Wat is uw leeftijd en wat is uw beroep? "Ik ben in 1945 geboren en woonde in Wijk bij Duurstede, in 1980 ben ik naar Drenthe verhuisd. Ik heb een dochter van 30 jaar en een vriendin met drie kinderen en vijf heerlijke kleinkinderen. Ik heb 45 jaar in de bouw gewerkt als onderhoudstimmerman. Nu ik al vijf jaar met de vut ben, heb ik het eigenlijk alleen maar drukker gekregen, dat heb ik echter zelf in de hand."

 
Trots WJD krijgt Vrijwilligersprijs

'Jullie tonen het belang van vrijwilligerswerk aan en houden daarmee mede de samenleving draaiende.' Wijze woorden van staatssecretaris Jack de Vries van Defensie bij de uitreiking van de eerste CDA Coevorden vrijwilligersprijs aan de stichting Werkgroep Jongerendag (WJD). De organisatoren van het Sweelpop Festival kregen een bokaal als steun in de rug en waren zeer vereerd met de benoeming. De partij reikt de prijs vanaf heden jaarlijks uit aan een instantie of groep die zich in de gemeente sterk inzet voor vrijwilligerswerk.

 
Derkje de Groot spreekt én schrijft uitmuntend Drents

Derkje de Groot spreekt en schrijft het Drents dialect op vloeiende wijze. In 2009 wist de inwoonster van Zweeloo zelfs het fameuze Drents Dictee op haar naam te schrijven. De nummer twee van 2008 maakte vorig jaar in het dictee in het Sliener dialect slechts acht fouten. Daarmee stak Derkje met kop en schouders uit boven het gemiddelde van 33 fouten. Dicteeschrijver en voorlezer Harm Dijkstra gebruikte de rijmvorm en veel oud-Drentse woorden in zijn tekst 'Aandere wereld'.

 
Open dag AELDERMEENT Aalden
De gebruikersgroep De Aeldermeent heeft besloten om op woensdagmorgen 3 maart het mooie gebouw open te stellen voor het grote publiek. Tussen 09.00 en 12.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen in: O.b.s. De Anwende, C.b.s. De Schutse, de bibliotheek, de peuterspeelzaal en de tussen-/buitenschoolse opvang.
 
Uniek jubileum van bloeiend horecabedrijf in Wezup

Vijf generaties Hegen zorgen al 175 jaar voor kwaliteit en gastvrijheid

Bedrijven die 175 jaar bestaan zijn een zeldzaamheid. Zeker als ze ook nog altijd door één en dezelfde familie worden gerund. Eén van die zeldzaamheden is het café in Wezup van de familie Hegen. Al liefst vijf generaties lang ging dit café van vader op zoon. Een uniek gebeuren! Stichter Willem Hegen kon in 1835, toen hij een huiskamercafé begon, nooit vermoeden dat zijn nakomelingen deze zaak verder zouden uitbouwen tot een toonaangevend en klasserijk bedrijf. Afgelopen zaterdag hield het jubilerend cafébedrijf een open huis. Belangstellenden konden een kijkje nemen in het prachtig gerenoveerde etablissement.

 
Slipjacht Zweeloo afgelast

De kogel is door de kerk, maar helaas is het geen goed bericht voor de liefhebbers van de Slipjacht in Zweeloo, die voor woensdag 17 februari gepland stond. De weersomstandigheden zijn te slecht om dit unieke 'jachtfestijn' door te laten gaan. Het organisatiecomité in Zweeloo restte daarom niets anders dan de jacht af te gelasten. Geprobeerd wordt om de slipjacht volgende week woensdag te laten plaatsvinden, maar volgens mede-organisator Joop Timmer is dat nog twijfelachtig en van een aantal factoren afhankelijk.

 
<< Start < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Pagina 166 van 174

Zoeken in de site

Laatste nieuws

“Wat moet ik doen deze zomer……?”

Medewerkers TIP-kantoor in Aalden geven het antwoord! Geen verre reis naar het buitenland dit jaar: Nederlanders blijven deze zomervakantie massaal in eigen land. Dat is ook goed te merken bij het Tou...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Strikzitt’n

Zweeloo maakt opnieuw kennis met een bijzonder kampioenschap: Strikzitt’n. Zaterdag 29 augustus a.s. vanaf 19.30 uur bij grand-café LiBo in Aalden gaat het gebeuren…..! Zo bizar als Finland met zijn kampioe...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder

Vier schuurwoningen en zes appartementen op terrein Auto Mekkes

Op het voormalig terrein van Auto Mekkes verrijzen vier schuurwoningen en zes appartementen. Henk en Dini Mekkes zijn dit afgelopen week met bouwbedrijf Bekman uit Erica overeengekomen. Dankzij het ambitieus bouwpla...

dinsdag, 11 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto