Algemeen nieuws
‘In ’n mens se eie huisie tik die klok die mooiste’

Pech achtervolgt Zweeler zestal tijdens rondreis door Zuid-Afrika. Ze waren zo vol goede moed en vol met voorpret toen de vrienden-voor-het-leven, Harrie & Suzanne Binda, Henk & Simone Meijer en Jos & Danielle van Veen op 12 maart vertrokken naar Johannesburg.

 
“We zijn ineens fulltime juf en meester van groep 1, 3, 6 en 8”

Inmiddels zijn Thian (11), Rowin (9), Milon (6) en Elyn (4) ruim drie weken met het thuisonderwijs onderweg. De vier kinderen van Gerwin en Harma Stevens uit Aalden hebben hun eigen Chromebook te leen van cbs De Schutse, waar elke week een nieuwe weektaak geüpload wordt. Met daarbij een portie dagelijkse taken. 

 
Thuisonderwijs met zes kinderen. Hoe doet Matine dat?

Nu de scholen dicht zijn, worstelen veel ouders met thuisonderwijs. Met hun vijf schoolgaande kinderen proberen Matine en Johan Kamps het hoofd koel te houden.

 
“Vertrouwde driehoek Ouders – Kind - School nu in ander perspectief”

Directeur Max Tetelepta van cbs De Schutse over thuisonderwijs: In tijden van crisis ontstaan meestal creatieve oplossingen en ideeën. Dat geldt ook voor het inderhaast georganiseerde thuisonderwijs. Urgentie, lef en doortastend optreden gingen ook op cbs De Schutse hand in hand.

 
Co-helpers
In de Gemeente Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn is het initiatief van Co-helpers de afgelopen weken ontstaan om op vrijwillige basis ondersteuning te bieden aan mensen die hulp nodig hebben.Vanuit Co-helpers hebben we een flyer ontworpen die al eerder in Emmen en Coevorden is ontwikkeld en is omgebouwd naar de dorpen rondom Coevorden.
 
“De wereld staat op zijn kop door het coronavirus. Het raakt iedereen”

Uit het dagboek van Claudia Stinne (deel 2). Claudia Stinne schreef al vaker voor Zweeloo Digitaal. Hoe beleeft zij deze coronacrisis in haar vak als operatieassistent? Voor haar blogs op FloorZorgt.nl – een platform voor en door zorgmedewerkers - houdt ze er een dagboek over bij. Vorige week was haar privé-situatie te lezen en nu vertelt ze over de situatie in de ziekenhuizen.

 
Thuisonderwijs de Anwende

 “We zetten alles op alles voor goed thuisonderwijs”. Juf Jannie van der Weide werkt al ruim veertig jaar in het basisonderwijs, maar thuisonderwijs heeft ze nog nooit eerder meegemaakt. “Er is de afgelopen periode veel werk verzet. We zijn nu bijna drie weken bezig met het verzorgen van thuisonderwijs.

 
Oranje Post.NL brievenbus in Zweeloo verplaatst

Mocht u in een van deze dagen van isolatie behoefte hebben een brief te schrijven en te posten dan zoekt u in Zweeloo op de gebruikelijke plaats tevergeefs naar de oranje PostNL brievenbus. De bus die tegenover de bistro van tante Sweel stond, is verplaatst. Hij staat nu in Zweeloo op de kruising tussen Hoofdstraat en Marktstraat (en Kloosterdwarsweg).

 
Aaldenaren zetten medewerkers Coop Weggen in de bloemetjes

Als hart onder de riem om de coronacrisis het hoofd te bieden, werden medewerkers van Coop Weggen afgelopen week in de bloemetjes gezet. Een gebaar van Eppie van der Weide en Gea Klepper uit Aalden.

 
Claudia Stinne : “Voor mij begon deze ellende net iets eerder dan voor de meeste Nederlanders”

Claudia Stinne – ruim vijf jaar woonachtig in Aalden - schreef al vaker voor O.E.K.. Hoe beleeft zij deze coronacrisis in haar vak als operatieassistent? Voor haar blogs op FloorZorgt.nl – een platform voor en door zorgmedewerkers - houdt ze er een dagboek over bij.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 170

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Vernieuwde fietsknooppuntennetwerk ook verkrijgbaar bij TIP punten Magisch Drenthe

Het fietsknooppuntennetwerk is vernieuwd. Na 15 jaar is deze vernieuwing afgelopen winter doorgevoerd. Met deze fietsknooppunten kom je nog steeds langs de mooiste en bijzonderste plekken in Drenthe...

dinsdag, 2 juni 2020

Lees verder

Gevonden:

In Aelderstraat, tussen Meppen en Aalden. Zwarte pet, merk NY van (jonge?) jon...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

Overlast op wandelroute Aalden Rondomme

Het laatste half jaar is er langs de wandelroute Aalden Rondomme sprake van overlast: routepaaltjes die verdwijnen of vernield worden! Daar kwam in de Coronatijd andere overlast bij, groepen jongeren maken gebruik van de pick...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto