Algemeen nieuws
Oude filmbeelden Zweeloo
Voor wie nog niet bereikt werd via sociale media of er op andere wijze op werd geattendeerd: Er is een bijzonder leuke film te bekijken over Zweeloo in 1966. 
 
Obs De Smeltkroes opent voorzichtig de deuren

Het kabinet heeft besloten dat de basisscholen na de meivakantie gedeeltelijk weer open mogen gaan. Ook obs De Smeltkroes opent vanaf 11 mei weer voorzichtig de deuren en gaat halve dagen lesgeven. “We zijn blij dat we de leerlingen – uiteraard op gepaste afstand – weer mogen verwelkomen én dat we voor onze toch wel heel speciale doelgroep weer een beetje structuur aan de dag kunnen geven”, zeggen de leerkrachten.

 
De Gazelle ziet het ook: in de natuur gaat alles gewoon door

Voordat we u weer deelgenoot maken van de kleine en grote waarnemingen van de Gazelle, willen we eerst de familie Oldewening sterkte wensen met het verlies van Roelof. Jarenlang was Roelof een gewaardeerd en geliefd schrijver van deze rubriek. In een van onze recente stukjes hebben wij hem een illustere voorganger genoemd. Wij zullen hem missen.

 
4 en 5 mei 2020: samen stilstaan bij 75 jaar vrijheid
Dodenherdenking Zweeloo: herdenk thuis, blaas de Taptoe én zing mee met het Wilhelmus. Dit jaar, precies 75 jaar na de bevrijding, herdenken we ook in de voormalige gemeente Zweeloo de oorlog thuis, maar hopelijk toch een beetje samen. Die boodschap brengt het plaatselijk herdenkingscomité naar buiten in aanloop naar Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.
 
Prachtig corona-initiatief:

Jeugdsoos Zweeloo lapt ramen van De Korenhof. Een actie die verbindt, dat is het corona-initiatief dat op Koningsdag in Aalden door leden van de  jeugdsoos Zweeloo tot uitvoering werd gebracht. Ze ontpopten zich als volleerd glazenwassers. Alle ramen van de Korenhof zien er dankzij de nijvere leden van de jeugdsoos weer spik en span uit: ‘jong geleerd, oud gedaan…!’

 
Wildlands tijdelijk dicht, maar volop werk dierenverzorgster Erica van der Weide

Lege paden, geen bezoekers in het park en de kantoren zijn donker en bijna helemaal verlaten. Geen gegil van schoolkinderen op schoolreis, geen gelach en geen families die genieten van hun dagje uit. Het enige wat je hoort zijn de dieren je naaste collega en jezelf.

 
Koninklijke onderscheiding voor Klaas Tiktak en Anita Klingenberg

Klaas Tiktak (74) en Anita Klingenberg (43) zijn afgelopen vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het tweetal krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving. De lintjesregen had dit jaar een ander karakter dan anders. Normaliter kregen Klaas en Anita het lintje op het gemeentehuis in Coevorden, in het bijzijn van familie en vrienden.

 
Het virus houdt ook Huize Wezup bezig

Onvoorstelbaar is het eigenlijk, iets wat weken geleden niemand kende en nu iedereen in zijn ban heeft. Voor ons is het al moeilijk te bevatten, voor onze lieve bewoners nog meer en hun naasten niet te vergeten!
Het virus houdt ook Huize Wezup bezig. We doen er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Nemen alle voorzorgsmaatregelen die we kunnen.

 
Nicole Dirksen (26) uit Aalden zit midden in noodtoestand Tokio,
..... terwijl ze zou meewerken aan de Olympische Spelen. De noodtoestand in plaats van toewerken naar de Olympische Spelen. Het is de wereld op zijn kop voor Nicole Dirksen. De 26-jarige Aaldenaar is momenteel werkzaam als innovatie attaché van de Nederlandse ambassade in Japan. Met de Olympische Spelen in aantocht leek Nicole met de neus in de boter te vallen, maar vanwege de coronacrisis is het grootste sportevenement ter wereld een jaar verschoven.
 
Natuurbegraafplaats in stilte van start

De geplande openingsfestiviteiten moesten vanwege de uitbraak van het coronavirus worden uitgesteld. Natuurbegraafplaats Mepperdennen heeft daarom in stilte de deuren geopend. Gastheer Michael Donker: “Op de een of andere manier is het ook wel passend. Dit is sowieso een van de stilste plekjes in Drenthe.” Het bos bij het plaatsje Meppen ligt inderdaad ver van autowegen en ander lawaai; een oase van rust.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 173

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Sloop en nieuwbouw woningen Molenwijk 1 t/m 4

Woningcorporatie Woonservice is van plan om de verouderde 2-onder- 1 kap huurwoningen aan de Molenwijk in Aalden (nrs. 1 t/m 4) te slopen. Er komt nieuwbouw in de vorm van wed...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder

Hoe staat het met de nieuwbouwprojecten in Aalden?

Hoe staat het met de nieuwbouwprojecten in Aalden? Ook in Drenthe gaan bestaande huizen nu als sneeuw voor de zon tegen recordprijzen van de hand. De prijsstijging is in onze contrei...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder

Brigitte Witvoet, aan het werk in een mannenbolwerk

Een carrière in het groen bleek voor Brigitte Witvoet uit Aalden een schot in de roos. ,,Het is ontzettend leuk werk en ik voel me er helemaal thuis.” Een gesprek met Bri...

dinsdag, 4 augustus 2020

Lees verder
Willekeurige foto