Algemeen nieuws
Opbrengst boekenmarkt voor Zwembad Zweeloo
Jan Seubring, penningmeester van Zwembad Zweeloo, ontvangt een cheque ter waarde van € 613,-- van Hans Terbach, voorzitter van Dorpsbelangen Aalden. Het gaat hierbij om de opbrengst van de eind juni gehouden boekenmarkt in de Aelder Meent.
 
Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de veertiende bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer stuit ze op bijzonder afval…

 
“Het is wel goed kommen…!”

Afgelopen week kreeg ik logischerwijs van een aantal mensen de vraag: “En wat vond je er nou van….?” Welnu: Zuidenveld was prachtig. Een groot compliment voor de organisatie van alle activiteiten. Van overkoepelend tot straatbestuur. Het klopte gewoon allemaal.

 
De Gazelle: eikenprocessierupsen en paarden vermomd als zebra

Pas op! Eikenprocesssierups. Het is niet één, twee of drie twee keer dat de Gazelle gewaarschuwd wordt. Nee, de rood-witte waarschuwingslinten zijn deze middag vrijwel overal. Alsof het leger van de eikenprocessierups frontaal de aanval op de Zweeler bomen heeft ingezet. En ook nog uitermate goed gecamoufleerd ook.

 
Fietspad kan hitte niet meer aan

Niet alleen mens en dier zuchtten afgelopen week onder de verzengende hitte, ook fietspaden hadden het met deze uitzonderlijke temperaturen zwaar te verduren. Op het fietspad tussen Wezup en Wezuperbrug kwamen woensdagmiddag twee betonplaten ongeveer 30 centimeter omhoog.

 
Fotograaf Ina Brinks laat ons nog even nagenieten van het Zuidenveldfeest

Ina Brinks heeft tijdens het Zuidenveldfeest een prachtige fotoreportage gemaakt. Haar werk is onder meer te zien op de Facebookpagina ‘Van Aalden tot Zweeloo en verder door Drenthe’. 
Ina Brinks won de afgelopen jaren al talrijke prijzen. Vorig jaar won de inwoonster van Zweeloo met een bijzondere blik op de kerk en toren van Zeerijp de fotowedstrijd van Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

 
Zomermarkt Aalden

Op zondag 28 juli is er een sfeervolle braderie en vlomarkt in Aalden. Op deze zomerdag zal op het grasveld naast Hotel/Restaurant Het Wapen van Aalden diverse standhouders aanwezig zijn met onder andere kleding, fashion, lederwaren, sieraden, lederwaren, snoepgoed, droge worst, boeken, brocante en nog vele meer.

 
Teun, Guus en Joyce trotseren monstertocht door Scandinavië

Teun Efftink (19), Guus Pennings (19) en Joyce Nijman (19) kijken met veel plezier terug op de Carbage Run Zomereditie 2019. Met een door hen zelf opgepimpte Volvo S70 uit 1998 werd in vijf dagen ruim 2.500 kilometer overbrugd. Teun, Guus en Joyce legden een spectaculaire route af door Denemarken, Zweden en Noorwegen.

 
Regen heeft geen invloed op premièrevoorstelling Opa Ziedspan
Ondanks het slechte weer is de premièrevoorstelling van Opa Ziedspan zaterdagavond in het openluchttheater in Aalden niet in het water gevallen. "De weergoden werkten totaal niet mee, maar de bezoekers en acteurs maakten alles goed', zo blikt secretaris Elly Heidemans van het Openluchtspel Zweeloo terug op de eerste voorstelling.
 
Jan Klasen in de ban van Fiat-oldtimertractoren
Liefhebbers van oldtimer Fiat-tractoren kwamen afgelopen zaterdag ogen te kort op de Zuidoost-Drentse wegen. De Fiat CNH Tractorclub organiseerde de jaarlijkse toertocht met start- en finishplaats bij oldtimerliefhebber Jan Klasen uit Wezuperbrug.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 164

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Harm van Dalfzen (82) heeft fascinerende en onverwoestbare band met Genemuiden

Voetbalveteraan uit Aalden heeft rijk voetballeven achter de rug. Als voetballer moest Harm van Dalfzen altijd naar zijn lichaam luisteren, maar nu hij de tachtig is gepasseerd gaat dat steeds zwaarde...

donderdag, 23 januari 2020

Lees verder

Brandweer inspecteert woningen Wezuperbrug op brandgevaar

"Een brand voorkomen is beter dan een brand blussen”. Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen: een brand bij jezelf thuis. Maar als het toch een keer misgaat, is het ...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder

Onderzoek fietsverbindingen Gelpenberg – Aelderholt en Schapendijk - Broekstukkenweg

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van de fietsverbinding Zweeloo – Broekstukkenweg én Gelpenberg - Aelderholt. Dat staat te lezen in de Fietsnota “Ruimte voor de fietser”, die begin dez...

dinsdag, 21 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto