Algemeen nieuws
Duofiets-promotor Jan de Vries draagt stokje over aan Henk Askes
Jan de Vries heeft afgelopen week afscheid genomen als voorzitter van het Duofietsen in de voormalige gemeente Zweeloo. De Aaldenaar heeft de voorzittershamer overgedragen aan Henk Askes.
 
Boeldag

Op zaterdag 18 mei aanstaande wordt in Zweeloo een boeldag gehouden. De opbrengst gaat het dorp gebruiken voor de versieringen van het Zuidenveld. Geveild wordt o.a. meubilair, gereedschap en andere door de Sweeler ingebrachte goederen.

 
Jos Govaarts presenteert debuutroman “Krassels”

Krassels is het schrijversdebuut van Jos Govaarts (1951) uit Zweeloo. Afgelopen zaterdag mocht Jos zijn debuutroman in Schouwburg het Park in Hoorn tijdens het literaire festival SchrijfEvent aan het grote publiek presenteren.

 
“Provinciaal beleid bedreigt unieke vogelstand”

Bewoners Zweeler dorpen slaan alarm over Geeserstroom: Bewoners van Wezup, Meppen, Aalden, Zweeloo en Benneveld hebben bij de provincie alarm geslagen over de situatie in het gebied van de Geeserstroom.

 
Oogstfeest Meppen blij met opbrengst COOP-statiegeldactie
In september organiseren vrijwilligers in Meppen ieder jaar het jaarlijkse Oogstfeest Meppen. Dit is bij de COOP niet onopgemerkt gebleven.
 
Vakman Piet Bleijleven (66) met pensioen, maar vakmanschap gaat niet verloren

‘Je ziet die historische gebouwen onder je handen opknappen. Dat is mooi!’ Uitgekeken naar zijn pensioen heeft Piet Bleijleven niet. Hij werkte hard, had er plezier in en kreeg er veel voldoening voor terug. Piet is het liefst lekker bezig.

 
Voorzitter Nathalie Matijsen opent expositie Historische Vereniging Zweeloo

Met het aansnijden van een Zuidenveld krentenstoet opende Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, afgelopen zaterdag de expositie “Zuidenveld Zweeloo door de jaren heen”. De expositie is een initiatief van de Historische Vereniging Zweeloo.

 
Grote boom aan Katspad in Meppen dreigde om te vallen

De brandweer moest zondag in actie komen voor een inzet op het Katspad in Meppen. Hier dreigde een grote boom verticaal in tweeën te scheuren en het loodje te leggen. De kans dat de boom op een aangrenzende boerderij dreigde te vallen was vrij groot.

 
Klaverjasvereniging De Joker 2018-2019

Eerste prijs jokergroep Janneke Tangenberg * Ton de Rooij wint marsencompetitie. Gert Koster best presterende klaverjasser. Klaverjasvereniging “De Joker” legde afgelopen week in het dorpshuis De Spil  het laatste kaartje van het seizoen 2018-2019.

 
Emmer Courant uit februari 1942 duikt op tijdens verbouwingswerkzaamheden

In onze huidige samenleving vinden we vrijheid heel vanzelfsprekend. Maar dat is niet altijd zo geweest in Nederland. In de Tweede Wereldoorlog werden mensen ingeperkt in hun vrijheid. Er was geen vrijheid van meningsuitingen en er was geen persvrijheid.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 163

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Grote belangstelling voor informatieavond over wonen in Aalden

De belangstelling was groot ruim een week geleden tijdens de informatieavond over “Wonen en nieuwe woonruimte in Aalden” in de Aelder Meent. Zelfs buiten verwachting groot, bekende Hans Terbach, voorzitter van...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder

Mark Nijenbanning benut tussenjaar voor een avontuur in Verre Oosten

"Ik ga genieten van al het moois dat komt". Mark Nijenbanning - afgestudeerd HBO’er - heeft een tussenjaar, reiskriebels én wel zin in een avontuur in het buitenland. De 22-jarige Aaldena...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder

Blij met AED’s in het dorp? Maar kunt u een AED bedienen?

Veel mensen zijn blij met de AED’s in het dorp. ‘Mooi dat ie er hangt’ denken we. We nemen ons voor, mocht er iets gebeuren, om snel deze AED te hal...

dinsdag, 3 december 2019

Lees verder
Willekeurige foto