Algemeen nieuws
Vaderdagmarkt in Aalden

Op zondag 16 juni 2019 is er een sfeervolle braderie en vlomarkt in Aalden. Op deze vaderdag zal op het grasveld naast Hotel/Restaurant Het Wapen van Aalden deze dag diverse standhouders aanwezig zijn met onder andere kleding, fashion, lederwaren, sieraden, lederwaren, snoepgoed, droge worst, boeken, brocante en nog vele meer.

 
Het verhaal van Henri & Manon en uiteindelijk ook Lizzy & Jack

In vijf jaren Down Under en Up here en Down Under en Up here…. Gezellig aan de tafel zittend in hun woning aan de Valsakker lijken Henri Popken en Manon Vijfschagt  een ‘standaard paar’: huisje, boompje in de tuin, beestje (te logeren) en twee kinderen. Maar vanaf 2014 is er wel heel wat gebeurd voordat het tot dit idyllische plaatje kwam.

 
Voor het eerst Zuidenveld ....!

Als relatief nieuwkomer maak ik voor het eerst Zuidenveld mee. Toen ik er van hoorde dacht ik: jeetje, wat een werk voor maar 3 dagen en: is het niet wat uit de tijd? Ook hoorde ik nogal wat ervaren ouderen zich afvragen of er nog wel voldoende animo voor zou zijn.

 
Almaatshof in Benneveld open tijdens de VELT eco-tuindagen
Tijdens de eco-tuindagen op 1 en 2 juni a.s. stellen ruim 200 leden van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT) hun tuinen open voor het publiek. Dit jaar doet voor het eerst een tuin in de gemeente Coevorden mee. In de Almaatshof, de tuin van Ellen en Gijsbert Six, kunnen liefhebbers van biodiversiteit en natuurlijk tuinieren hun hart ophalen.
 
Henk, Tineke en Fenrik Hegen emigreren naar Duitsland
- Regelgeving maakt eind aan 80 jaar boeren door familie Hegen aan Brugstraat 
- Gezin start in Anderlingen met een schone lei een nieuw melkveebedrijf
 
De Gazelle is ontwaakt

“Kent u die uitdrukking?”, zou dominee Gremdaat vragen, “even een zetje nodig hebben.” Aan de dominee moesten we denken toen het ongeduld van onze redactiecoördinator over het uitblijven van de Gazelle toenam.

 
Zaterdag ‘Lelijke eenden’ bij de Aeldermeul

Op zaterdag 25 mei a.s. komen er zo’n 30 lelijke eenden naar de Jantina Hellingmolen. Ze komen niet vliegen maar rijden. Het zijn namelijk de 2 CV’s van de 2CV Club Nederland die haar jaarlijkse toertocht houdt.

 
Geen rommelmarkt Sweelpop

Wegens de vele activiteiten in Zweeloo de aankomende tijd, hebben wij als bestuur van Stichting Sweelpop besloten om dit jaar GEEN rommelmarkt te organiseren.

 
Energietransitie is als een appelboom vol lekkere appels

‘In dorp Zweeloo mag er nog wel een tandje bij, als het gaat om energiebesparing’. “Zie het als het hebben van een appelboom vol met lekkere appels. Pluk eerst de makkelijke appels onderaan de boom en kijk daarna pas naar de appels bovenin.”

 
Vogelkijkhut door Kees Verweij prominent ‘neergezet’ in gewassen pentekening

Met een gewassen pentekening, gemaakt door Kees Verweij, worden bezoekers aan de vogelkijkhut in Aalden op een humoristische manier te kijk gezet en wordt de kijkhut prominent neergezet.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 164

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Bommelding

Af en toe bereiken ons berichten dat inwoners teleurgesteld zijn dat onze muziekvereniging B.O.M. geen serenade heeft gebracht bij bijvoorbeeld een 60 jarig huwelijksfeest. In het verleden kregen wij een lijst m...

dinsdag, 14 januari 2020

Lees verder

Nestkastjes opgeblazen door vuurwerk

Afgelopen november zijn er in het kader van de Natuurwerkdag door vrijwilligers een tiental nestkastjes geplaatst langs het wandelpad nabij de Oostermaten richting de stapstenen in de Aelderstroom. De nestkastjes zijn in...

dinsdag, 7 januari 2020

Lees verder

Carbidschieten blijft een mooie traditie

Te midden van de weilanden in de Zweeler dorpen staan partytenten, een flink aantal bierkratten en daarvoor stellages met melkbussen. Het bier vindt gretig aftrek. Er was volop muziek en de sfeer w...

dinsdag, 7 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto