Kunst en cultuur
Jaarlijkse schilderdag succesvol

31 Schilders ‘plein air’ aan het werk in Zweeloo. De jaarlijkse schilder dag van Tourist Info Aalden/Zweeloo is afgelopen zaterdag succesvol verlopen. De dag werd voor de 13e keer georganiseerd en vond ditmaal plaats in Zweeloo.

Lees meer...
 
Zwaagstra nieuwe hoofdsponsor Sweelpop Festival

Zwaagstra, bestaand uit Zwaagstra Beton en Zwaagstra sierbestrating heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan Sweelpop Festival. Afgelopen week werden de handtekeningen onder het contract gezet tot medio 2024.

Lees meer...
 
Openluchtspelcommissie Zweeloo maakt van nood een deugd
Alles weer spik en span voor nieuwe voorstellingen in 2022. De nood van de openluchtspelcommissie is, zoals voor zoveel kunst- en cultuurorganisaties in de coronaperiode: geen mogelijkheden te doen wat - al sinds 1958! - gedaan wordt: een toneelvoorstelling aanbieden, in de open lucht, in het theater aan de Aelder Hooghe.
Lees meer...
 
Verrassing voor Cees Roubos

Afgelopen zaterdagmiddag reed een aantal auto’s met mede-gemeenteleden van de Ned. Herv. Kerk in Zweeloo naar Havelte waar onze vaste organist Cees Roubos het door hem bedachte Chamadron bespeelde.

Lees meer...
 
Verbonden… gezamenlijk… solidair… en… verenigd

Ons aller bijdragen aan hét lied…

Lied Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021 –2022

Lees meer...
 
Jaarlijkse 'plein air' schilderdag

40 Schilders in en om Zweeloo. Op zaterdag 11 september vindt de jaarlijkse buitenschilderdag van Tourist Info Zweeloo plaats. 40 Schilders zijn tussen 10.30 en 14.30 uur op meerdere locaties in en om Zweeloo aan het werk.

Lees meer...
 
Sweelpop Festival viert samen met Noordpool Orkest ...

... 40-jarig bestaan op 19 augustus 2022. De gemeente Coevorden is vanaf eind augustus 2021 tot en met eind 2022 culturele gemeente van de provincie Drenthe. Wat geweldig dat Sweelpop dan ook net in dat jaar haar 40ste verjaardag viert, geeft Roelie Lubbers projectleider Coevorden Culturele Gemeente aan.

Lees meer...
 
Officiële opening Cultureel jaar!

Aanstaande zaterdag 28 augustus start het Culturele jaar van de gemeente Coevorden. Met een rondrit door de hele gemeente haalt wethouder cultuur Jeroen Huizing bijdragen van de dorpen op.

Lees meer...
 
Cabriobusmet bobo's en Hemmeltied

langs alle dorpen gemeente Coevorden.  - De opening van het jaar dat Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe is -  Ter opfrissing van ons aller geheugen: 2022 is Coevorden Culturele Gemeente. Voor de organisatie van allerlei culturele evenementen en activiteiten is een kerngroep ingesteld, met Roelie Lubbers uit Noord Sleen als voorzitter.

Lees meer...
 
Overzichtstentoonstelling Kerkje van Zweeloo

Inspiratiebron door de eeuwen heen… Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo organiseert vanaf zaterdag 21 augustus t/m 12 september een overzichtstentoonstelling met werken van het 13e-eeuwse kerkje van Zweeloo.
Bron hiervoor is de online kunstcollectie van de stichting waarop bijna 300 schilderijen van Zweeloo en omgeving staan die gemaakt zijn door ruim 125 schilders.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 104

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Jaarlijkse schilderdag succesvol

31 Schilders ‘plein air’ aan het werk in Zweeloo. De jaarlijkse schilder dag van Tourist Info Aalden/Zweeloo is afgelopen zaterdag succesvol verlopen. De dag werd voor de 13e keer georganiseerd en vond...

dinsdag, 14 september 2021

Lees verder

Zwaagstra nieuwe hoofdsponsor Sweelpop Festival

Zwaagstra, bestaand uit Zwaagstra Beton en Zwaagstra sierbestrating heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan Sweelpop Festival. Afgelopen week werden de handtekeningen onder het contract gezet tot medio 202...

woensdag, 8 september 2021

Lees verder

Openluchtspelcommissie Zweeloo maakt van nood een deugd

Alles weer spik en span voor nieuwe voorstellingen in 2022. De nood van de openluchtspelcommissie is, zoals voor zoveel kunst- en cultuurorganisaties in de coronaperiode: geen mogelijkheden te doen wat - al si...

woensdag, 8 september 2021

Lees verder
Willekeurige foto