Kunst en cultuur
Prima premièrevoorstelling Openluchtspel Zweeloo

Afgelopen woensdag, 17 augustus, was de première van het Openluchtspel.

Opgevoerd werd het blijspel “Warken is veur de dommen”, bewerkt door Ben ten Velde. Onder prima weersomstandigheden kon het publiek de belevenissen van Gosse Poelman volgen, die zich steeds dieper in de problemen werkt na zijn ontslag bij het gasbedrijf.

Lees meer...
 
Met de Gazelle naar Wezuperbrug

Het is een stralende blauwe augustusdag; een van de weinige zomerse dagen tot dusver. Een ideale gelegenheid om met de Gazelle op pad te gaan. Immers, met mooi weer ziet de wereld er toch een stukje mooier uit. En, het moet gezegd worden, we worden niet in onze verwachtingen teleurgesteld. De vele kleurrijke bloemen in de bermen, weilanden en sloten en langs de Aalderstroom geven deze augustusdag dag een extra zomers gevoel.

En ......overal is die heerlijke geur van drogend hooi in de weilanden. Nostalgische herinneringen aan de radiopraatjes van de Groningse bioloog Dr. Fop I. Brouwer fietsen met ons mee. Bijna 3000 praatjes verzorgde hij op de zondagmorgen voor de VARA en altijd sloot hij die af met de gevleugelde woorden: al wat leeft en groeit en ons altijd weer boeit.

Lees meer...
 
Kunst? Oordeelt u zelf……

Het project Dorpsgezichten, dat in 2009 met het bezoek van Koningin Beatrix van start ging, is een drietal nieuwe kunstwerken rijker. Eentje hiervan staat achter Oud Aalden, bij het begin van het fietspad naar Oosterhesselen. Het Gebint heet het kunstwerk van de Italiaanse kunstenaar met de mooie naam Bettino Francini. Ongetwijfeld zal het bouwwerk van eikenhouten balken vele discussies en meningen oproepen. Van indrukwekkend en mooi tot elitair en als dit kunst moet zijn…...

Maar oordeelt u zelf maar!

Bijschrift foto: Kunst achter Oud Aalden (foto Ina Brinks)

 
Zondag 14 augustus kunstmarkt in Wezup

Meer dan tachtig getalenteerde kunstenaars uit alle delen van Nederland komen zondag 14 augustus naar Wezup om hun kunstverzameling aan het publiek te presenteren. De vrolijk gekleurde kunst trekt ieder jaar veel bekijks. Met kleine knusse marktkraampjes en kunstenaars die over hun passie uitweiden. Het zorgt voor een fraaie entourage in het dorp.

Lees meer...
 
Gemeente Coevorden en Bibliotheek vullen bezuiniging samen in

Alle vestigingen blijven open

De gemeente Coevorden en de Stichting Openbare Bibliotheek Coevorden hebben door constructieve samenwerking overeenstemming bereikt over de bezuinigingsmaatregelen van de bibliotheek. De bezuinigingen van de gemeen­te Coevorden raken ook de subsidie voor de Stichting Openbare Bibliotheek Coevorden. In de komende jaren wordt deze subsidie met 160.000,- (bijna 20 procent) verminderd. De gemeente en de bibliotheek hebben samen gezocht naar mogelijkheden en oplossingen. Dit heeft ertoe geleid dat, ondanks de be­zuinigingen, de zes vestigingen in de gemeente Coevorden open blijven.

Lees meer...
 
Unieke cultuur-historische dorpswandeling

Op zondag17 juli organiseert TIP Zweeloo een unieke cultuur-historische dorpswandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden.

 

Lees meer...
 
Lammie Hadders (80) zit nog vol energie en levenslust

Scheidend voorzitter kerkenraad heeft hart verpand aan Zweeler kerkje

'Een schitterend monument, een mooie historie en een hechte kerkgemeenschap. Die dingen samen maken dat ik hier heel graag kom', zegt Lammie Hadders (80) uit Benneveld als zij rondwandelt in de Hervormde Kerk in Zweeloo. In september neemt zij afscheid als voorzitter van de kerkenraad. Acht jaar lang was Lammie in deze functie actief en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontplooiing van diverse kerkelijke activiteiten. Om haar verbondenheid te onderstrepen blijft Lammie wel actief binnen de kerkenraad. 'Ik ben nog vitaal, maar het wordt onderhand tijd om wat gas terug te nemen.' En dat doet de geboren en getogen inwoonster van Benneveld met een gerust gevoel, want kerkrentmeester Sophie Zwaans volgt haar op. 'Ik heb veel vertrouwen in de bekwame aanpak van Sophie. Ik draag de voorzittershamer dan ook graag aan haar over.'

Lees meer...
 
Gezellige boekenmarkt rond de Aeldermeul.

De molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul organiseerde afgelopen zaterdag op het molenterrein in Aalden weer hun jaarlijkse antiquarische en tweedehands boekenmarkt.De boekenmarkt, die in 2003 begonnen is, word ieder jaar steeds drukker bezocht.

Lees meer...
 
Draaiorgelmuziek is gezellig, vrolijk en aanstekelijk

Deze mening delen Teun en Ria Oosting zeer zeker. Vanuit hun garage aan de Marsstukken klinken regelmatig Hollandse hits als “Daar komt Swiebertje” en “Ik heb eerbied voor jouw grijze haren”.

Teun en Ria, net terug uit Thun (Zwitserland) waar ze een draaiorgelfestival hebben bezocht, vertellen enthousiast over hun beider hobby. Op deze festivals komen diverse orgeldraaiers uit geheel Europa en soms ook daarbuiten. Daar staan dan ongeveer tussen de 100 en 200 draaiorgels te spelen. Dit zijn orgels in de maten van een buikorgel tot aan het grootste concertorgel van de wereld.

 

Lees meer...
 
Linze van der Veer wint de hoofdprijs

De verloting van Oes Eig’n Kraantien vorige week dinsdagavond trok als gewoonlijk weer veel belangstelling. En ook traditiegetrouw duurde het wel even voordat alle prijzen bekend waren. De hoofdprijs, een midweek of weekend weg bij Landal Greenparks, ging uiteindelijk naar Linze van der Veer uit Aalden.

 
<< Start < Vorige 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Volgende > Einde >>

Pagina 91 van 103

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Annulering Sweelpop 2021

Ondanks laatste hoop kort geding Sweelpop 2021 afgelast. Helaas is het kort geding van ID&T tegen de overheid niet doorgezet, wat inhoudt dat Sweelpop 2021 niet doo...

woensdag, 4 augustus 2021

Lees verder

Sweelpop op 20 augustus onder 'strikte voorwaarden' mogelijk;

... organisatie moet nog knoop doorhakken of het haalbaar is. Voorzitter Mark Nijenbanning : “Spanning is om te snijden”. Sweelpop 2021 is onder strikte voorwaarden mogelijk. Het stichtingsbestuur kwam maandagavond bij...

dinsdag, 3 augustus 2021

Lees verder

Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 11 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dor...

dinsdag, 3 augustus 2021

Lees verder
Willekeurige foto