Kunst en cultuur
Palmhaan 2011

Op zaterdag 16 april j.l. organiseerde de WVA wederom Palmhaantje. Dit jaar in een ander jasje. Om 14.00 uur kwamen de kinderen van groep 1 naar de Korenhof en de groepen 2, 3 en 4 maakten hun palmhaanstok in de Drieklank.  We waren erg blij met de opkomst van veel vrijwilligers. Mede omdat de werkgroep nog  uit 4 mensen bestaat en ze op zoek zijn naar nieuwe werkgroepleden om volgend jaar weer Palmhaantje e.d. te kunnen organiseren

Lees meer...
 
Dorpswandeling Kunstenaarsdorp Zweeloo

Eeuwenoud Zweeloo" is de naam van deze unieke dorpswandeling o.l.v. een gids. Zweeloo kent een boeiende cultuurhistorie en er is veel over te vertellen en waar te nemen. Dit eeuwenoude brinkdorp heeft karakteristiek prachtige boerderijen en schuren. De wandeling staat gepland op woensdag 4 mei om 14.00 uur. Aanmelden tot 11.00 uur bij het TIP kantoor in Zweeloo, Hoofdstraat 8. Tel: 0591-372299. De wandeling duurt. 2.5 uur en gaat langs historische monumenten en door een uniek natuurgebied. Start TIP kantoor. Kosten: Volwassenen € 4.00 p.p.  De wandeling gaat door bij voldoende deelname. Meer info: TIP Zweeloo

 
Natuur kunst of Kunstige natuur

Op de Marsstukken staat een zeer aparte boom. De takken zijn zodanig vergroeid dat er een vrouwenfiguur in het midden staat die met de handen naar boven rijkt.  Dit kunstwerk is puur natuur, er is geen mensenhand aan te pas gekomen bij het tot stand komen van het vrouwenfiguur.

Lees meer...
 
Medewerker Toeristische Informatie Magisch Drenthe m/v

Zoekt u een veelzijdige, inspirerende en professionele werkomgeving? Werken bij een van Toeristisiche Informatiepunten ( TIP’s ) van de gemeente Coevorden betekent werken in een moderne en dynamische werkomgeving.
Wilt u gasten echt van dienst zijn? Bij de TIP’s staat gastheerschap centraal. Belangrijk is dat u het leuk vindt om met mensen om te gaan en hen weet te inspireren met de couleur locale. U weet gasten echt te verrassen met leuke en bijzondere ervaringen.
Bent u enthousiast en nieuwsgierig? Weet u het “wow-gevoel” bij gasten te creëren door nét dat beetje extra aan mogelijkheden te bieden? Dan past de TIP werkomgeving bij U!

 

 

Lees meer...
 
Vele antiekemotorfietsen van 80 jaar en ouder te zien in Aalden

Zaterdag 16 april wordt voor de vierde achtereenvolgende keer de veteranentoertocht Rondom Gees georganiseerd. Dat is een motorrit voor antiekemotorfietsen van 80 jaar en ouder. De deelnemers starten omstreeks half tien in tweetallen vanaf de parkeerplaats naast Pluspunt in Gees, waarbij de oudste motoren het eerst vertrekken.

Voor de toeschouwer is het alsof er een rijdend museum voorbij trekt. Behalve de motoren, die er zo authentiek mogelijk uitzien, trekken veel rijders bijpassende kleding aan, zoals pofbroeken en pothelmen. In totaal zullen er ruim zestig veteranen aan de start verschijnen, de oudste bijna 110 jaar oud!

 

Lees meer...
 
Enthousiaste zanger(essen)s in N.H. kerk.

Op uitnodiging van Sweel Cultureel traden zondag 3 april twee koren op in het kerkje in Zweeloo. Oorspronkelijk zou het kamerkoor Tourdion optreden, maar door ziekte van de dirigente kon dit niet doorgaan. Sweel Cultureel had in de Koren HEM en

All Flavours (alle smaken, dus voor elk wat wils) heel goede vervangers gevonden.

De zangers van HEM komen uit Oosterhesselen en omgeving, wat betekent dat er een flink aantal uit Aalden, Zweeloo en Meppen komt. Onder leiding van Jan Kruimink zong het koor onder meer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot en ‘Evelien’ van Harm Dijkstra. Jan Kruimink had alle arrangementen van de liedjes gemaakt en het laatste nummer van het eerste deel ‘Stierengevecht’ ook zelf geschreven. Ina Kunstman begeleidde enkele nummers op de piano en ook Jan speelde soms mee op accordeon.

Lees meer...
 
NBvP afd. Zweeloo

afd. Zweeloo

Maandag 4 april  komt de heer Abel uit Beilen met "Huus van de Taol"onze maandelijkse afdelingsavond opluisteren.
Het belooft een gezellige en luisterrijke avond te worden. Naast onze leden bieden wij ook gasten aan om van deze speciale avond te komen genieten.
Plaats van samenkomst "De Drieklank", Kerkstraat te Aalden.
De zaal is open vanaf 19.30 uur.
De kosten zijn ? 3,50 voor de koffie of thee of ander drankje.

 

Lees meer...
 
Zondag 3 april optreden HEM en All Flavours

Zweeloo - Mannenpopkoor HEM geeft op zondag 3 april samen met zangkoor All Flavours een concert in het kerkje van Zweeloo. De voorstelling wordt georganiseerd door Sweel Cultureel en begint om 15.00 uur. Het geplande concert van Tourdion komt hiermee te vervallen.

Het Hesseler Eerste Mannenkoor (HEM) bestaat uit zeventien zangers en wordt geleid door Jan Kruimink. Vorig jaar vierde HEM met een groot concert in De Muzeval in Emmen het tienjarig jubileum. HEM kent een veelzijdig repertoire met tal van populaire zangnummers. All Flavours uit Enschede bestaat uit zestien enthousiastelingen in de leeftijdscategorie variërend van ongeveer 21 tot 45 jaar. De meeste leden hebben ruime ervaring in eerdere zanggroepen, bandjes en koren.

Lees meer...
 
Het Orion Ensemble in N.H. kerk

Op zondagmiddag 20 maart trad het Orion Ensemble op in de N.H. kerk op uitnodiging van Sweel Cultureel. Er waren ruim 30 mensen aanwezig; wel wat weinig voor zo’n goed ensemble, maar het was werkelijk prachtig weer en vermoedelijk waren de mensen deze zondag liever in de buitenlucht.

Het Orion Ensemble bestaat uit Pauline Terlouw, viool, Carla Schrijner, cello en Leonard Leutscher, piano. Dit trio heeft al vele cd’s gemaakt en treedt overal in het land op.

Lees meer...
 
Ab Hegen debuteert met thriller

Omstreeks half april a.s. zullen de eerste exemplaren verschijnen van Het Huber Mysterie, een thriller, geschreven door Ab Hegen uit Dalen. Ab Hegen (geb. 1942) vond op de lagere school het schrijven van opstellen al prachtig en zijn drang tot creatief schrijven is daarna alleen nog maar toegenomen. Ab is geboren en opgegroeid aan de Brugstraat in Wezup, waar hij tot 1september 1967 heeft gewoond. Hij heeft in die periode enige tijd bij de jeugd en in het eerste van ZBC gevoetbald. Via Dalen en Zuidlaren is hij in december 1971 met zijn gezin in Zuidwolde terecht gekomen, waar hij 37 jaar heeft gewoond. In Zuidwolde heeft hij een aantal jaren het ‘kerstverhaal’ voor het clubblad van de vv Zuidwolde geschreven. Na zijn pensionering in 2004 is hij zich nog meer op het schrijven als hobby gaan toeleggen. Sinds oktober 2008 woont hij weer in Dalen, aan de Molenakkers 6.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Volgende > Einde >>

Pagina 94 van 103

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Annulering Sweelpop 2021

Ondanks laatste hoop kort geding Sweelpop 2021 afgelast. Helaas is het kort geding van ID&T tegen de overheid niet doorgezet, wat inhoudt dat Sweelpop 2021 niet doo...

woensdag, 4 augustus 2021

Lees verder

Sweelpop op 20 augustus onder 'strikte voorwaarden' mogelijk;

... organisatie moet nog knoop doorhakken of het haalbaar is. Voorzitter Mark Nijenbanning : “Spanning is om te snijden”. Sweelpop 2021 is onder strikte voorwaarden mogelijk. Het stichtingsbestuur kwam maandagavond bij...

dinsdag, 3 augustus 2021

Lees verder

Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 11 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dor...

dinsdag, 3 augustus 2021

Lees verder
Willekeurige foto