.

.

 

.

Tiedverdrief speelt 'Wat 'n smiesterd'

Toneelvereniging Tiedverdrief speelt vrijdag- 12 en zaterdagavond 13 februari a.s. de jaarlijkse uitvoering in dorpshuis De Spil in Zweeloo. Tijdens de twee toneelavonden wordt het blijspel 'Wat 'n smiesterd' opgevoerd. Het stuk is geschreven door Bernd Gombold en vertaald uit het Duits door journalist Ben ten Velde uit Nieuw-Dordrecht. Het stuk speelt zich af, ver voor de gemeentelijke herindeling. Niks geen afspraak op het gemeentehuis, maar gewoon bij wethouder Groeneveld thuis. Vroeger was hij postbode en werd de Pette genoemd. Hij wordt zo langzamerhand stapelgek van twee import dwarsliggers die geen begrip hebben voor het oefenen van de blaaskapel, het kraaien van hanen en het gebeier van klokken.

Als hij toch wat voor ze wil doen, dan krijgt hij een 'dreun' en raakt helemaal in de war. Ondertussen komt ook nog een knotsgekke professor logeren die op zoek is naar een echtgenoot. Dan heb je ook nog gemeentebode Siep die volgens secretaresse Marion een echte 'smiesterd' is en buurvrouw Jans het één en ander wijs maakt. Kortom, veel hilariteit. Rolverdeling: Relus-André Prakken, Annie-Gerrie Kelder, Siep-Gerrit Haddering, Marion-Marjan Baas, Jans-Weja Staphorst, Lodewijk-Rolf Nijhoving, Geertje-Thea Ekkelkamp, Jenne-Gert Jan Heidemans, Zoetebier-Richard Kuper, Roefie-Annet Kort. Regie: Ton de Rooy, souffleur: Willy Jansen, grime: Gineke Kolk en Ina Been. Donateurs van Stichting De Spil hebben vrije toegang. De kaarten zijn af te halen bij Minie Kuipers in De Spil. In de open verkoop aan de zaal kosten de toegangskaarten vijf euro per persoon. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Bijschrift foto: De spelers van Tiedverdrief zijn helemaal klaar voor de toneelvoorstelling, die vrijdag- 12 en zaterdagavond 13 februari a.s. in dorpshuis De Spil in Zweeloo wordt opgevoerd. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel