.

.

 

.

Janna (84) en Netty (80) gewaardeerde vrijwilligers van Tafeltje Dekje

In barre winterse omstandigheden zijn mensen die anderen de helpende hand toesteken goud waard. Mensen als Janna Koers (84) en Netty Brouwer (80) uit Aalden. Al tientallen jaren bezorgen ze maaltijden voor Tafeltje Dek bij ouderen thuis. Vrijwillig. Weer of geen weer.

Janna en Netty trotseerden afgelopen week met veel inzet de winterse ongemakken. Behendig stuurt Janna haar Peugeot door de spekgladde straten. Achterin de auto staan dozen met warme maaltijden, voorzien van naamstickers. Janna en Netty kennen al hun klanten, en hun wel en wee. Zeker met dit winterse weer worden de twee vrijwilligers van Tafeltje Dekje overal met open armen ontvangen. De maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje is volgens Janna en Netty voor vele mensen een ‘uitkomst’. Iedereen die (door ziekte tijdelijk) niet in staat is om boodschappen te doen of om zelf een maaltijd te bereiden kan van deze voorziening gebruik maken. 'Mede door de service van Tafeltje Dekje kunnen ouderen langer zelfstandig in hun eigen woning blijven wonen. Het is bijzonder dankbaar werk.'

Bijschrift foto: Janna Koers (l) en Netty Brouwer zijn al vele jaren als vrijwilliger actief voor de maaltijdenvoorziening Tafeltje Dekje. (Foto: Jan Hooge)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel