.

.

 

.

Nader kennismaken met Bob Duste

 

Wat is uw leeftijd en wat is uw beroep?

Ik ben 54. Samen met mijn vrouw Henriëtte en onze zoon Izzy wonen wij bijna 20 jaar in Aalden. Momenteel werk in parttime als jobcoach bij CVites in Emmen. In deze functie begeleid ik mensen die bezig zijn met hun inburgeringtraject. Daarnaast verzorg ik de financiële- en personeelsadministratie van de fysiotherapiepraktijk van mijn vrouw.

Wat doet u in uw vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik vrijwillig molenaar. Daarnaast ben ik al vele jaren voorzitter van de gemeenschapsvoorziening De Spil in Zweeloo. Tot voor kort was ik ook nog bestuurslid van het Zwembad in Zweeloo. Dit stokje heb ik gelukkig enige tijd geleden kunnen overdragen aan een opvolger. Hierdoor heb ik weer meer tijd gekregen om te draaien op één van de molens in de gemeente Coevorden.

Wat is uw favoriete plek in de gemeente Coevorden en waarom?

Mijn favoriete plekjes in de gemeente zijn de stelling van molen De Arend in Coevorden, De Hoop in Wachtum en op de belt van de Jantina Helling in Aalden. Hier ben ik te vinden om de molen te bedienen op het moment dat ik hem laat draaien.

Waar doet u uw dagelijkse boodschappen?

Mijn dagelijkse boodschappen doe ik bij de Coop Weggen en het Versplein in Aalden. Daarnaast heb ik een aantal winkels in Coevorden en Emmen waar ik regelmatig kom als ik het boodschappen doen koppel na mijn werk of als ik ga draaien op de molen in Coevorden.

Wat was uw laatste aankoop?

Een echte aankoop voor mijzelf heb ik eigenlijk al heel lang niet meer gedaan. Ik ben eigenlijk wel tevreden met hetgeen ik heb.

Naar welk evenement in de gemeente kijkt u elk jaar weer uit?

De jaarlijkse nationale molen- en gemalendag en de Drentse Molendag zijn de evenementen waar ik jaarlijks naar uitkijken. Daarnaast de Drentse fiets vierdaagse en de geraniummarkt en snert en roggebrood wandeltocht in Wachtum, omdat dit allemaal momenten zijn waarbij extra aandacht besteed wordt aan de molens.

Wat zou volgens u in uw woonplaats anders moeten?

Waar in Aalden echt wat aan mag gebeuren is het aanzicht van de Aelderstraat. Het pand van Seubers en de panden van Koopman verpauperen steeds meer. Het zijn zeker geen visite plaatjes voor een plaats die het voor een groot deel moet hebben van het toerisme. Nu maar hopen dat hetgeen ervoor ik de plaats gaat komen gaat passen in een stijl die bij Aalden past.

Met wie zou u een dag willen ruilen?

Ruilen met iemand hoef ik niet zo nodig. Na zo’n dag ben je toch weer jezelf en daar ben ik eigenlijk wel tevreden mee.

Voor wie heeft u het meeste respect?

Veel respect heb ik voor de mannen van de groenploeg die er al jaren voor zorgen dat de voetbalvelden in Aalden altijd keurig bij liggen en die de laatste vijf jaar tevens de zorg op zich hebben genomen van het regulier onderhoud van het zwembad. Zonder deze mannen zou het niet mogelijk zijn om voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken open te houden.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel