.

.

 

.

De Spil schenkt piano aan De Korenhof

Stichting De Spil heeft onlangs een piano cadeau gedaan aan ouderencentrum De Korenhof. Voorzitter Bob Duste van het dorpshuis legt het hoe en waarom uit: "De vaste bezoekers en gebruikers van dorpshuis De Spil weten niet beter dat er in de grote zaal voor het podium een piano staat. Tijdens uitvoeringen en optredens werd de piano gebruikt. Daarnaast tijdens de bijeenkomsten van het kerkkoor en door de docenten van de muziekschool. 

Het aantal keren dat de piano in De Spil wordt gebruikt is in de afgelopen jaren echter sterk verminderd. Recent ontving het bestuur van De Spil een vraag van Sweel Cultureel. En wel of de piano in De Korenhof gebruikt mocht worden voor een uitvoering van Sweelodie. Deze vraag viel samen met een vraag van De Loozangers, die sedert vorig jaar De Spil gebruiken als oefenruimte. De Loozangers hebben een eigen piano, die bij de voorzitter in huis stond, doordat zij geen vaste oefenruimte hadden. Nu De Spil als zodanig wordt gebruikt was het weer kunnen gebruiken van hun eigen piano een wens. Het bestuur van De Spil had hier geen probleem mee, alleen twee piano’s in de grote zaal was wel wat veel van het goede. Het bestuur was daarom al aan het nadenken over een andere geschikte plaats voor hun piano. Na de vraag van Sweel Cultureel kon het denken worden gestopt. En na overleg met De Korenhof was duidelijk dat de piano daar zijn nieuwe plek zou krijgen. In De Korenhof zijn regelmatig activiteiten waarbij pianomuziek op zijn plaats is. Daarnaast kunnen bewoners van De Korenhof er gebruik van maken." Door middel van een schenkingsakte werd de piano onlangs officieel overgedragen aan De Korenhof.

 

 

Bijschrift foto: Voorzitter Bob Duste van Stichting De Spil droeg de piano officieel over aan activiteitenbegeleidster Carla Blank van De Korenhof.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel