.

.

 

.

Slipjacht Zweeloo afgelast

De kogel is door de kerk, maar helaas is het geen goed bericht voor de liefhebbers van de Slipjacht in Zweeloo, die voor woensdag 17 februari gepland stond. De weersomstandigheden zijn te slecht om dit unieke 'jachtfestijn' door te laten gaan. Het organisatiecomité in Zweeloo restte daarom niets anders dan de jacht af te gelasten. Geprobeerd wordt om de slipjacht volgende week woensdag te laten plaatsvinden, maar volgens mede-organisator Joop Timmer is dat nog twijfelachtig en van een aantal factoren afhankelijk.

 

Een teleurgestelde Timmer noemt het afblazen bijzonder jammer, maar tegelijk ook onvermijdelijk: 'De bevroren grond met sneeuw is geen verantwoorde situatie voor ruiter en dier. De kans op blessures is te groot en dat willen we te allen tijde vermijden. Voor het eerst in 15 jaar zou er eindelijk weer een slipjacht in Zweeloo worden georganiseerd en Timmer kon zich daar al lang op verheugen. 'We wilden de slipjacht graag weer nieuw leven inblazen, want het is een pracht festijn. Ruiters, paarden, de meute honden door een mooi en tegelijk pittig parcours. Schitterend! Niet alleen voor deelnemers, maar zeker ook voor de toeschouwers is dit een spektakelstuk. Spijtig dat de weergoden ons niet goed gezind zijn. We hebben nu de hoop gevestigd op volgende week woensdag. Het zou fantastisch zijn als we het voor elkaar krijgen om de slipjacht dan alsnog te organiseren.'

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel