.

.

 

.

Trots WJD krijgt Vrijwilligersprijs

'Jullie tonen het belang van vrijwilligerswerk aan en houden daarmee mede de samenleving draaiende.' Wijze woorden van staatssecretaris Jack de Vries van Defensie bij de uitreiking van de eerste CDA Coevorden vrijwilligersprijs aan de stichting Werkgroep Jongerendag (WJD). De organisatoren van het Sweelpop Festival kregen een bokaal als steun in de rug en waren zeer vereerd met de benoeming. De partij reikt de prijs vanaf heden jaarlijks uit aan een instantie of groep die zich in de gemeente sterk inzet voor vrijwilligerswerk.

 

Ook lijsttrekker Jeroen Huizing van de CDA-fractie in Coevorden noemde de jarenlange inzet van de WJD, die de financiële problemen naar aanleiding van de vorige editie van Sweelpop bijna te boven is. Wel deed hij nog een belangrijke oproep. 'Wie het festival een warm hart toedraagt, moet gewoon een obligatie kopen.'

Niet alleen kocht Huizing's fractie een obligatie, ook De Vries besloot tot aankoop. 'Ik hoef deze niet terug te krijgen, maar verwacht wel een programmaboekje van de komende editie van Sweelpop,' lachte de staatssecretaris, die in zijn vrije tijd graag achter het drumstel zit. Voor het WJD-bestuur is het nu tijd om vooruit te kijken. De ontvangen bokaal staat symbool voor het vertrouwen in het volledige bestuur. 'We hebben net besloten dat ieder bestuurslid hem een week thuis mag hebben,' aldus bestuurslid Marjan Koopman. 'Daarna blijft de prijs onder ons rouleren. We zijn er erg trots op!'

Het bezoek van Jack de Vries was onderdeel van een 'Drentse tournee', waarbij hij ook de gemeenten Emmen en Borger-Odoorn bezocht. (Bron: Coevorden HuisAa Huis : Foto: Wouter Bessels/Boom Uitgevers)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel