.

.

 

.

Ton de Rooy is een druk baasje

Wat is uw leeftijd en wat is uw beroep? "Ik ben in 1945 geboren en woonde in Wijk bij Duurstede, in 1980 ben ik naar Drenthe verhuisd. Ik heb een dochter van 30 jaar en een vriendin met drie kinderen en vijf heerlijke kleinkinderen. Ik heb 45 jaar in de bouw gewerkt als onderhoudstimmerman. Nu ik al vijf jaar met de vut ben, heb ik het eigenlijk alleen maar drukker gekregen, dat heb ik echter zelf in de hand."

Wat doet u in uw vrije tijd? "Heel veel! Ik ben voorzitter van oud-personeel van Brands Bouw Groep, EHBO’er, achtkampwagenbouwer Zuidenveld, voorzitter van kaartclub De Joker, regisseur van toneelclub Tiedverdrief, lid van de Mepper biljartclub, ben Sinterklaas en bestuurslid van het Frensenhoes."

Wat is uw favoriete plek in de gemeente Coevorden? "Dat is in ons geval niet moeilijk. Meppen is een mooi Drents dorp met een prachtige natuur. Daar woon ik middenin, wie wil dat niet! Hier wil ik graag oud worden."

Waar doet u uw dagelijkse boodschappen? "Dat is heel verschillend meestal bij Coop Weggen in Aalden en als het zo uit komt in Emmen of Sleen. Ik hoop dat de middenstand in Zweeloo gezamenlijk een winkelcentrum kan realiseren."

Wat was uw laatste aankoop. "Een andere auto. Mijn auto reed op gas en dat gaf veel problemen. We hebben een diesel aangeschaft en bevalt ons heel goed."

Naar welk evenement in de gemeente kijkt u elk jaar weer uit? "De Zuidenveld-tentoonstelling. Omdat ik in het achtkamp-team zit, ben ik nauw betrokken bij het ontwerpen en timmeren van de kar. Ik kan er al naar uit zien volgend jaar als Zweeloo aan de beurt is. Ik krijg het druk, maar Zweeloo én Meppen kunnen op mij rekenen."

Wat zou in Meppen anders moeten? "Meer lantaarns in het buitengebied, met name aan de Toenakkers en Noordveldweg. Ik heb vernomen dat daar aan gewerkt wordt voor ieders veiligheid."

Met wie zou u een dag willen ruilen? "Met Nelson Mandela in die tijd, dat hij nog vocht voor gelijkheid in de wereld en erin slaagde dat te verwezenlijken. Dat is in deze tijd van onvriendelijk zijn tegen elkaar schijnbaar niet meer mogelijk. Ik hoop dat er op een dag weer zo'n man opstaat."

Voor wie heeft u het meeste respect? "Voor mijn moeder. Ik kom uit een gezin van negen kinderen, ik ben de jongste. Mijn vader stierf in december 1945 aan de gevolgen van een blinde darmontsteking, een half jaar voor mijn geboorte. Het waren voor haar heel moeilijke jaren. Zij is toch nog 95 jaar geworden."

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel