.

.

 

.

Felicitaties voor 100-jarige mevrouw Van der Boogh-Mantingh

Mevrouw Magrietha van der Boogh-Mantingh vierde maandagmorgen haar 100ste verjaardag in ouderencentrum De Korenhof in Aalden. De in 1910 in Valthermond geboren mevrouw Van der Boogh is nog steeds vitaal voor haar leeftijd. Ze woont al bijna twintig jaar tot volle tevredenheid in het Aalder ouderencentrum.

Het moet apart zijn te kunnen zeggen honderd jaar te zijn. ,,Bijzonder is het inderdaad'', zegt ze. ,,Maar je bent ook weer een jaartje ouder. Wat dat betreft is het niet anders dan andere jaren.'' Mevrouw Van der Boogh is opgegroeid in Valthermond en was aanvankelijk een boerin in het hart en nieren. Haar ouders runden een boerenbedrijf en daar voelde zij zich in haar element. Toch was haar grote wens een eigen te zaak op te bouwen en daarom volgde Margrietha na de oorlog de Middenstandsopleiding. Met dat diploma op zak kon ze in Ter Apel een banket- en chocolaterie zaak beginnen. Dat heeft ze vele jaren op vakkundige wijze gestalte gegeven.

Mevrouw Van der Boogh heeft vier kinderen grootgebracht: Albertus, Mineke, Barend en Berty. In 1999 overleed haar zoon Barend op 61-jarige leeftijd tijdens een bezoek aan Albertus, die al 40 jaar in Alaska woont. De eeuwlinge heeft 25 kleinkinderen, 31 achterkleinkinderen en 2 achter-achterkleinkinderen.

Maandagmiddag bracht ook burgemeester Bert Bouwmeester namens de gemeente Coevorden een bezoek aan de 100-jarige. Een bezoek dat ze waardeerde. ,Prachtig'', vond mevrouw het. Ze genoot van alle aandacht. ,,Het is de hele dag druk."

Bijschrift foto: Gisteren vierde mevrouw Magrietha van der Boogh-Mantingh haar 100e verjaardag. Uiteraard werd deze bijzondere mijlpaal gevierd. De bewoonster van ouderencentrum De Korenhof kreeg vele felicitaties. Op de foto poseert ze samen met haar trotse dochters Mineke (l) en Berty. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel