.

.

 

.

In gesprek met …...Bert Bruinsma

Bert Bruinsma was er twee jaar geleden even sprakeloos van toen hij door burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden werd benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke Onderscheiding kwam de sympathieke Meppenaar meer dan toe. Vanaf 1980 is Bert op vele fronten namelijk al actief als vrijwilliger. Gedurende twaalf jaar was hij als bestuurslid en voorzitter verbonden aan de Zweelermarkt. Tevens heeft hij zich meer dan twintig jaar ingezet voor de buurtvereniging Twientiesveen in Meppen. Verder is hij gedurende veertien jaar al wedstrijdleider van de overkoepelende vereniging voor zestien biljartverenigingen en vanaf 1994 bestuurslid van het plaatselijke comité Zuidenveld. Tevens heeft Bert Bruinsma als voorzitter van de jubileumcommissie Meppen bijgedragen aan de viering van het 50-jarig bestaan van buurtvereniging Twientiesveen en de toneelvereniging Toneka. Bert maakt ook deel uit van het bestuur van Dorpsbelangen De Lange Möpper. Bert kan getypeerd worden als een vrijwilliger in de gemeente Coevorden waar nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan.

Wat is uw leeftijd?

Ik ben 60 jaar en in het dagelijks leven heb ik een eigen graveerbedrijf. Daarnaast werk ik als kelner/ober bij restaurant De Zwerfkei in Gees.

Wat doet u in uw vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van dorpsbelangen De Lange Möpper in Meppen. Iedere dinsdagavond ga ik biljarten en tevens ben ik voorzitter/competitieleider van de Biljartbond Zuid-Drenthe. Mijn grootste hobby is toch wel de duivensport. Ik besteed veel tijd aan mijn postduiven. Ik zie er naar uit dat ze weer aan de wedvluchten mee kunnen gaan doen.

Wat is uw favoriete plek in de gemeente Coevorden?

Mijn favoriete plek in de gemeente Coevorden is al 38 jaar ons prachtige dorp Meppen. Vooral om de gemoedelijkheid en de prachtige natuur, zoals de jeneverbessen, heide en bossen.

Waar doet u uw dagelijkse boodschappen?

Onze dagelijkse boodschappen doet mijn vrouw Alie in hoofdzaak bij de Coop in Aalden en bij Springer De Koningen, die aan huis komt.

Wat was uw laatste aankoop?

Mijn laatste aankoop was een nieuwe auto, een Volkswagen Touran.

Naar welk evenement in de gemeente kijkt u elk jaar weer uit?

Ik kijk elk jaar uit naar de Zweelermarkt, waar ik geruime tijd voorzitter van ben geweest en ik kijk uit naar 2011, als het Zuidenveld weer in Zweeloo wordt gehouden.

Wat zou volgens u in uw woonplaats anders moeten?

Als voorzitter van Dorpsbelangen Meppen vind ik dat het lang duurt voordat nieuwbouw in het dorp gerealiseerd kan worden. We houden ons als vereniging ook bezig met de herinrichting van de Mepperstraat, het verlichtingsplan en dorpsbelevingonderzoek.

Met wie zou u een dag willen ruilen?

Met niemand niet, ik ben tevreden met mijn huidige situatie.

Voor wie heeft u het meeste respect?

Voor mijn beide ouders. Ik kom uit een gezin van 12 kinderen waar wel in moeilijke tijden altijd het vertrouwen en geloof was om iets van het leven te maken. Ons is geleerd respect te hebben voor mensen die anders denken en geloven. Tevens is ons geleerd te werken en andere mensen te helpen waar dat nodig is. Helaas leven mijn ouders niet meer, maar in veel situaties denk ik aan hen.

Bijschrift foto : De 60-jarige Bert Bruinsma kreeg in 2008 een Koninklijke Onderscheiding. Op de foto wordt Bert geflankeerd door burgemeester Bouwmeester van de gemeente Coevorden.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel