.

.

 

.

Opnieuw ooievaarskoppel in Aalden

Afgelopen week is er, net als vorig jaar, een ooievaarskoppel gesignaleerd op de nestpaal in het gebied van Aalden Rondomme. De paal, die daar in 2002 op initiatief van Dorpsbelangen en Natuurmonumenten voor de ooievaars is neergezet, lijkt opnieuw de beste optie voor de twee lovebirds. De bewoners moeten er nu zelf met twijgjes, mos en bladeren nog wat van zien te maken.De ooievaars verkennen inmiddels de locatie rondom Aalden en zijn druk heen en weer aan het vliegen met takjes. De conclusie kan inmiddels wel worden getrokken dat dit een serieuze poging is om zich hier in Aalden te vestigen. Ook is het verliefde stel al driftig met hun snavel aan het klepperen, wat eveneens duidt op serieuze toekomstplannen. Waar deze twee ooievaars vandaan komen, is nog onbekend. Wordt vervolgd.

 

Bijschrift foto : Eén van de twee lovebirds is druk bezig om de boel op de nestpaal in het gebied van Aalden Rondomme te verkennen. De andere ooievaar vliegt druk heen en weer met takjes en twijgjes. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel