.

.

 

.

Joanne Katerberg voorleeskampioen gemeente Coevorden

Joanne Katerberg van basisschool De Schutse heeft afgelopen week het voorleeskampioenschap van de gemeente Coevorden gewonnen. De leerlinge van groep 7 van c.b.s. De Schutse versloeg in de finale met verve dertien leerlingen uit de rest van de gemeente Coevorden. Het voorleeskampioenschap werd gehouden in het Bastion. Joanne mag de gemeente Coevorden nu vertegenwoordigen op het provinciaal voorleeskampioenschap, dat volgende maand in Assen wordt georganiseerd.Joanne was uiteraard erg blij, maar tegelijk ook verrast door de overwinning. "Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen. Ik dacht dat de jury een ander meisje zou kiezen, maar ze kozen mij!" Joanne las voor uit het boek 'De jacht op de afgepakte sterren' van de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Het is een spannend avontuur over hotel De Korenwolf. De Bond voor Goede Familiehotels pakt het bekende hotel De Korenhof twee sterren af. Dat komt omdat de kinderen er zo´n puinhoop van maken en dat zorgt voor veel commotie. Joanne las op voortreffelijke wijze een gedeelte uit het spannende boek voor. De driekoppige jury, Henriëtte Kardol, Jelly Leijten en voorzitter Esselien de Groot, was erg te spreken over het inlevingsvermogen en de stemwisselingen van de voorleeskampioen. Joanne: "Ik gebruik verschillende stemmen, zodat het publiek weet wie er aan het praten is. Dat vond de jury goed.''

 

Bijschrift foto: Joanne Katerberg, leerling van c.b.s. De Schutse uit Aalden, is afgelopen week gekroond tot voorleeskampioen van de gemeente Coevorden. Op de foto wordt Joanne omringt door de twaalf andere deelnemers aan de voorleeswedstrijd.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel