.

.

 

.

Thijs en Leroy voeren handtekeningenactie voor speeltuin in Zweeloo

Thijs Brinks en Leroy Hilberink uit Zweeloo, beiden tien jaar, hebben donderdag 18 maart een lijst met handtekeningen overhandigd aan het bestuur van Dorpsbelangen Sweel.

Geheel op eigen initiatief verzamelden Thijs en Leroy maar liefst 114 handtekeningen om de gemeente Coevorden te laten weten dat zij in Zweeloo graag een mooie, veilige speelplaats willen hebben. In Zweeloo is bij het dierenkampje weliswaar al een speelplaats, maar die is zo klein en verouderd dat het bijna die naam niet meer mag hebben.

Bovendien is de nabijheid van de Hoofdstraat ook best gevaarlijk voor kinderen, benadrukken Thijs en Leroy terecht. In Aalden daarentegen zijn wel twee mooie speelplaatsen. “Maar dat is voor ons bijna twee kilometer fietsen”, stellen Thijs en Leroy. “Het liefst willen we in Zweeloo een veilige speelplaats. Een plek waar we met z’n allen naar toe kunnen gaan. Ook de kleinere kinderen uit Zweeloo kun je hiermee een plezier doen”

 

Ze hebben ook al een drietal mogelijke plekken in gedachten. De beste plek zou volgens Thijs en Leroy de Brink bij het oude gemeentehuis zijn. Mooi groot en ook best veilig, vinden ze. Verder komen de oude bushalteplaats aan diezelfde Brink en het terrein bij de koperen boom voor Thijs en Leroy in aanmerking.

Ze hopen dat het lukt voor de ruim 50 kinderen uit Zweeloo. Uiteraard het liefst zo snel mogelijk, als het kan nog voor het Zuidenveldfeest van volgend jaar. Met het aanbieden van de handtekeningen is in ieder geval de eerste aanzet door het enthousiaste tweetal gegeven.

We belden nog even met voorzitter Willy-Anne van Stiphout van Dorpsbelangen Sweel. Zij gaf aan er voor te willen zorgen dat de handtekeningen bij de burgemeester en/of de verantwoordelijke wethouder terechtkomen. En uiteraard zal Dorpsbelangen Sweel het initiatief van Thijs en Leroy in gesprekken met de gemeente ondersteunen. Inmiddels is de datum en tijd bekend dat Thijs en Leroy de handtekeningen aan wethouder Roeles gaan overhandigen en hun verzoek kunnen toelichten: a.s. zaterdag 27 maart om 8.30 uur halverwege de oprit van Klooster 5 in Zweeloo. (Bron: OEK)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel