.

.

 

.

Rust rond wandelroute Aalden Rondomme en ooievaars dringend gewenst !

De commissie Aalden Rondomme maakt zich zorgen over de hangjeugd die zich regelmatig ophoudt bij de picknickplaats vlak nabij het ooievaarsnest. De laatste tijd wordt het terrein door jongeren als een soort hangplek gebruikt, vaak vergezeld met scooters. De ongenode bezoekers laten bovendien een enorme rotzooi achter en verstoren de ooievaars. De commissie doet een dringend appèl op de jeugd om dit prachtige natuurgebied te waarborgen en niet te gebruiken als hangplek. Passerende wandelaars en andere natuurliefhebbers wordt gevraagd om waar mogelijk de jeugd op hun gedrag aan te spreken. Als de situatie niet wijzigt, is de commissie helaas genoodzaakt om de picknicktafel weg te halen. Uiteraard hoopt men dat deze maatregel niet nodig is en dat iedereen de rust in dit prachtige stukje Aalden en Zweeloo in acht zal nemen. Zoals de meeste Aaldenaren al wel weten zijn twee ooievaars op dit moment druk doende op de nestpaal van Aalden Rondomme. De ringen van de ooievaars zijn onlangs door Ronald Popken van Natuurmonumenten afgelezen. Het mannetje is in 2006 geboren in Gorssel (aan de IJssel). Het vrouwtje is afkomstig uit Onna nabij Steenwijk en is in hetzelfde jaar geboren als het mannetje. Het is niet helemaal goed waar te nemen, maar zeer waarschijnlijk liggen er drie eieren in het nest. Nu maar hopen dat het allemaal goed gaat met de kroost. De ooievaars zijn inmiddels een bekende verschijning geworden rondom het natuurgebied van Aalden en Zweeloo. Met grote regelmaat zie je de prachtige dieren fourageren op de akkers en weiden. Het zou fijn zijn als we de natuur en de vogels met rust laten. Wij rekenen op ieders steun en medewerking.
~ Commissie Aalden Rondomme ~ Bijschrift foto: De commissie Aalden Rondomme doet een dringende oproep aan de jeugd om het prachtige natuurgebied met rust te laten.
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel