.

.

 

.

Jeugd Zweeler dorpen zet paasbult vakkundig in de fik

De Zweeler dorpen stonden 2e Paasdag weer in vuur en vlam. De jaarlijkse paasvuren werden weer ontstoken en dat zorgde bij de jeugd voor veel vertier. Zodra de duisternis inviel, gingen de metershoge bulten met hout -en groenafval in de brand. Het paasvuur is van oorsprong een eeuwenoud Saksisch gebruik om de lente aan te kondigen en de winter en duisternis te verdrijven.

 

Het heeft wel iets magisch, wat zo'n vuurzee zie je natuurlijk niet dagelijks. Toeschouwers stonden dan ook aandachtig naar het schouwspel van vuur en rook te kijken. Terwijl de avond de dag verdrijft, spuwen de vonken van de bult. Grote witte rookwolken drijven naar het noordoosten en in de wijde omgeving van Zweeloo is de rook op te snuiven..

Bijschrift foto A : De Zweeler jeugd vermaakte zich maandagavond prima bij het paasvuur. Uiteraard werd er ook weer flink gesminkt. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel