.

.

 

.

Even bijpraten met Inge Oudshoorn

De redactie van Zweeloo-Digitaal plaatst regelmatig inwoners uit de zes Zweeler dorpen in de schijnwerpers. Dit keer zijn ze gericht op Inge Oudshoorn. De redactie reisde naar haar woonplaats Meppen en stelde de volgende vragen:

Wat is uw leeftijd en wat is uw beroep? "Mijn naam is Inge Oudshoorn en ik ben 48 jaar. Sinds 11 jaar woon ik met mijn gezin in Meppen. Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg en werk nu 3 jaar zelfstandig als ambulant begeleider van kinderen en jongeren. Daarvoor was ik werkzaam bij de “Trans“. Dat is tegenwoordig Icare. Het is leuk en afwisselend werk je gaat met veel verschillende mensen om en mijn cliënten geven mij ook veel plezier. We ondernemen veel samen en ik steun ze bij hun dagelijkse bezigheden."

Wat doet u in uw vrije tijd? "Mijn vrije tijd vul ik met meerdere hobby’s. Ik werk graag in de tuin, ik lees graag en ik kan moeilijk een boekwinkel voorbij lopen zonder iets te kopen. We zijn in het bezit van veel dieren, paarden, honden, katten, konijnen, cavia’s en kippen. In huis zit ook nog wat spul nl. vissen, schildpadden en een hamster. Maar mijn man neemt het grootste deel van hun zorg op zich. Mijn taak is de honden ‘s morgens uit te laten. Ik heb ook nog drie kinderen, de oudste werkt in de dierentuin in Emmen en de andere twee zitten op het Esdalcollege.Veel tijd besteed ik aan ”het Keramiek Atelier”, wat ik samen met Marja Plaat heb opgezet. Wij maken beelden in vrolijke kleuren en exposeren die in onze beeldentuin. We staan ook op kunstmarkten en geven workshops, je kunt wel zeggen een uit de hand gelopen hobby, maar ik heb er veel lol in."

Wat is uw favoriete plek in de gemeente Coevorden en waarom? "Mijn favoriete plekken in de gemeente Coevorden zijn de Mepperdennen, het Geeserbos en het retentiegebied. Met de honden ga ik daar elke dag wandelen en het is daar prachtig."

Waar doet u uw dagelijkse boodschappen? "Voor de boodschappen komen wij werkelijk overal, Emmen, Coevorden, Westerbork, Hoogeveen, Aalden en Schoonoord, het ligt er maar aan waar ik heen moet."

Wat was uw laatste aankoop? "Een mand met lentebloemen om op de veranda te zetten."

Naar welk evenement in de gemeente kijkt u elk jaar weer uit? "Sinds 2 jaar doe ik mee met de Open Atelier Dagen Drenthe. Kunstenaars en kunstnijverheidsateliers zetten dan hun deuren het hele weekend open om mensen te ontvangen die belangstelling hebben voor kunst en kunstnijverheid. Er doen amateurs en professionals mee. Dit jaar bezochten 185 mensen ons atelier dat was erg spannend en motiverend om door te gaan."

Wat zou volgens u in uw woonplaats anders moeten? "Wij wonen aan de Mepperstraat en het zou wel fijn zijn als het verkeer zich aan de maximumsnelheid zou houden. Ook vind ik het belangrijk dat Meppen zijn landelijke uitstraling behoud."

Met wie zou u een dag willen ruilen? "Met de kat, want zo’n dag op een kleedje in de zon liggen zonder aan iets te denken lijkt mij wel wat."

Voor wie heeft u het meeste respect? "Veel respect heb ik voor mensen die graag iets willen doen, zien, of ondernemen en daar alleen op afstappen als ze niemand hebben die met hun mee wil gaan."

 

bron Coevorden HuisaanHuis


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel