.

.

 

.

Renovatie dorpshuis D'Aol Schoelstee

 

Stichting Dorpshuis Wezuperbrug start met het renoveren van het dorpshuis D'Aol Schoelstee. De renovatie is mogelijk gemaakt door giften van het Oranjefonds, het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het leefbaarheidsfonds Vitaal van Woonservice, Fundatie Santheuvel Sobbe, de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe.

De renovatie aan het dorpshuis omvat onder meer een uitbouw van de achterzijde om toiletruimten (rolstoelvriendelijk) te creëren, het realiseren van een voorraadruimte voor opslag van consumptiegoederen, een uitbreiding van de vergaderzaal, de verplaatsing van de entree en de garderobe, het vernieuwen van kozijnen en plafonds, er wordt dubbelglas geplaatst en het dak en het toneel worden geheel vernieuwd. Om de kosten te beperken zal met hulp van vrijwilligers een deel van de renovatiewerkzaamheden in eigen beheer worden uitgevoerd.  Met de blik op de toekomst is het stichtingsbestuur van mening gebruikersgroepen nog beter te kunnen bedienen in een gebruiksvriendelijk en toegankelijk dorpshuis. Het dorpshuis heeft van oudsher een ontmoetingsfunctie en is in eigendom van Stichting Dorpshuis Wezuperbrug. Het dorpshuis vervult een belangrijke functie voor de bevolking. Verenigingen en instanties maken gebruik van de faciliteiten die het dorpshuis biedt voor onder andere verenigingsactiviteiten, vergaderingen, culturele activiteiten en ontmoeting. In april 2009 is een nieuw bestuur gevormd die het dorpshuis als sociale ontmoetingsplek voor het dorp wil versterken en behouden. Om het dorpshuis voor het dorp te kunnen behouden zijn een grondige renovatie en gedeeltelijke uitbreiding van het pand onvermijdelijk en is vernieuwing van een deel van de inventaris nodig. Het bestuur heeft na maandenlang overleg, voorbereiden en plannen maken het eindelijk voor elkaar gekregen! Gisteren werd duidelijk dat ook de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe een substantiële bijdrage geven voor de renovatie van het dorpshuis. Dankzij de bijdragen van fondsen en de lokale overheid is dekking gevonden voor de noodzakelijke aanpassingen aan het dorpshuis. Stichting Welzijn 2000 heeft het bestuur begeleid en ondersteund bij het proces om de plannen voor de renovatie van het dorpshuis te kunnen verwezenlijken.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel