.

.

 

.

Zweeloo een nieuwe vereniging rijker:

Oldtimer-fanaten verenigen zich in ”Auto en Borrelclub Zweeloo”

Oldtimer-fanaten in Zweeloo hebben zich afgelopen week verenigd in de “Auto en Borrelclub Zweeloo” (ABCZ). In de voormalige gemeente Zweeloo staan meer dan 60 fraaie oldtimers verscholen in kapschuren, garages en op boerendelen. Van een 2 CV tot aan een Ferrari en zelfs een Bentley! Het leek de initiatiefnemers Jan Mensinga en Jan Piet Heederik, als eigenaars van een ‘oldtimer’, een aardig idee om de ‘oldtimer'-fanaten met elkaar in contact te brengen en in de gelegenheid te stellen om wetenswaardigheden van hun auto’s met elkaar uit te wisselen. '

Omdat dat vaak gemakkelijker en informeler gaat wanneer daarbij een drankje kan worden genuttigd en omdat niet alleen de uitwisseling over auto-wetenswaardigheden, maar ook de persoonlijke contacten tussen ‘gelijkgestemden’ een belangrijke drijfveer kan zijn, leek ons de naam “Auto en Borrelclub Zweeloo” heel toepasselijk voor deze groep enthousiastelingen', vertellen Mensinga en Heederik.

 

De afgelopen weken hebben de initiatiefnemers met hulp van Gerry en Jan Tubben van autorestauratiebedrijf Caprotech een inventarisatie gemaakt van de bij hun bekende oldtimers. De eigenaren kwamen onlangs bijeen om de ‘oprichtingsbijeenkomst’ bij te wonen en het enthousiasme was groot. Als leeftijd criterium voor een oldtimer heeft men er voor gekozen dat alleen eigenaren van een oldtimer vóór het bouwjaar 1987 lid kunnen worden. Echter ook dorpsgenoten die een ‘aantoonbare belangstelling hebben voor oldtimers of die overwegen om een oldtimer in de toekomst te kopen, kunnen zich aanmelden. In geval de initiatiefnemers auto’s ouder dan 1987 en hun eigenaren over het hoofd gezien hebben; geldt dat iedereen met een oldtimer welkom is en zich alsnog kan aanmelden bij Jan Mensinga (0591-371684) of Jan Piet Heederik (0591-372603).

Op de oprichtingsavond zelf was er al groot enthousiasme, spontaan ontstond het plan om op zondag 16 mei a.s. een eerste toertocht te organiseren; startpunt HRC Hegen in Wezup, verzamelen om 10.30 uur vertrek om 11.00 uur. Afstand circa 100 km, eindpunt is gelijk vertrekpunt. Aanmelden bij de organisatoren; Roely Jacobs (06-23710771) en Joris van Staaden (06-22547831).

Bijschrift foto: Initiatiefnemers Jan Mensinga (l) en Jan Piet Heederik van de "Auto en Borrelclub Zweeloo" hebben de eigenaren van oldtimers in de voormalige gemeente Zweeloo bijeengebracht. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel