.

.

 

.

Lintje voor Lucas Masselink

Vanaf vandaag kan dorpssmid Lucas Masselink het trots melden: hij heeft een lintje van de koningin gekregen. Ze benoemde de 81-jarige inwoner van Zweeloo tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lucas Masselink is een vakman pur sang die een enorme bijdrage heeft geleverd en nog levert aan het behoud van het cultuur/historisch en historisch erfgoed.

 

 

Hij staat altijd voor iedereen klaar en is met zijn 81 jaar nog bijna dagelijks ambachtelijk in de smederij aan de slag.
Hij is bekend in de wijde omgeving als maker van hang- en sluitwerk voor restauraties van oude en historische boerderijen. Hij ontvangt nog altijd met veel enthousiasme toeristen (geheel belangeloos), die hij op een plezierige manier uitleg geeft over de smederij en toont wat smid zijn inhoudt.
Het hele dorp is trots op haar smid en ZBC is trots op zo'n geweldig betrokken supporter.

 

(Foto: Henk Benting)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel