.

.

 

.

Ingemarie Markenstein wil sociale stilte doorbreken

Met het project Imagine a new Habitat wil interieurarchitecte en grafisch vormgever Ingemarie Markenstein uit Aalden bewoners bewust maken van de leefomgeving. In Zwolle, waar Ingemarie studeerde, kreeg dit afstudeerproject vorm door levensgrote projecties op een flat om zodoende statische architectuur nieuw leven in te blazen. Door de projecties ontstond er interactie tussen bewoners en architectuur. Foto's van dit project zijn vanaf donderdag in Bibliotheek van Aalden te bewonderen.

In de Zwolse wijk Schelle gaf ze het project Imagine a New Habitat vorm. Op enorme doeken, die uitgerold waren tegen de flat in de Jofferenlaan, werden levensgrote, surrealistische beelden geprojecteerd.

Markenstein heeft alles uit de kast getrokken om de statische architectuur nieuwe verbeelding te geven. 'Het gebouw leek door de kunstwerken wel opnieuw geboren. Iedereen was verbaasd', aldus Markenstein. Er zijn volgens de architecte uit Aalden veel buurtbewoners ‘uit hun schulp gekropen’ om de projecties te bekijken. Voor deze studentenflat was het een hele happening. Hele verhalen barstten los van buurtbewoners die in de afgelopen jaren niets hadden beleefd op het plein. Mensen werden zich bewust van wat voor een prachtige plek het eigenlijk is. Zonde dus dat er niet eerder wat mee gedaan is.' De tentoonstelling Imagine a new Habitat is de gehele maand mei in de Bibliotheek van Aalden te bezichtigen.

 

Bijschrift foto: Het werk van interieurarchitecte en grafisch vormgever Ingemarie Markenstein uit Aalden is de gehele maand mei te bezichtigen in de bibliotheek van Aalden. (Eigen foto)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel