.

.

 

.

Burgemeester Bouwmeester bezoekt Mepper Hooilanden

Burgemeester Bert Bouwmeester heeft vrijdagochtend het gebied rond de Mepper Hooilanden bezocht. Dit deed hij samen met Caroline de Widt, haar partner Dick Schinkel en vogelkenners Harry Meussen en Huub Onland uit Meppen. Caroline deed mee aan de puzzel in het burgerjaarverslag. Lezers konden een uitstapje met de burgemeester winnen. Caroline de Widt won niet, maar de burgemeester werkte toch graag aan het verzoek mee.

 

Caroline de Widt: “Ik wilde het gebied graag aan de burgemeester laten zien omdat daar in het kader van klimaatverandering een wateropvanggebied is gemaakt. Daardoor is er een mooi weide- en watervogelgebied ontstaan. Vooral in het broedseizoen is een bezoek aan het gebied echt de moeite waard!”  De burgemeester was het met haar eens. “Je bent je er als inwoner vaak niet van bewust hoe mooi de natuur in je eigen gemeente is. De manier waarop dit gebied is veranderd, is fantastisch om te zien.” Gewapend met verrekijkers legden vogelkenners Harry Meussen en Huub Onland onderweg uit wat voor vogels er te zien waren. De groep trof onder meer lepelaars, ganzen, een Vlaamse Gaai en kuifeenden. Ook liepen ze langs de Schotse Hooglanders die in het gebied grazen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel