.

.

 

.

Tussenstop Rolling on Wheels op Korenhof-plein

Een grote groep rolstoelers, fietsers en steppers, deelnemers en vrijwilligers, was zondag te zien op het plein van ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Een initiatief van de stichting On Wheels, opgericht in 1997 door de ouders van twee jongens die de ziekte van Duchenne hebben. Zij kregen 12 1/2 jaar geleden het idee, na een vakantie die niet goed was verlopen in verband met beperkte rolstoeltoegankelijkheid, een camper om te bouwen en ook te verhuren aan lotgenoten.

Dit was tegelijk het begin van een stichting die ten doel heeft diverse evenementen en vakantiemogelijkheden voor kinderen met Duchenne te realiseren. Nu 12½ jaar later zijn er al vele doelstellingen, mede door vele gulle gevers, maar zeker ook door vrijwilligers en deelnemers, gerealiseerd.

 

 

In 2008 werd de eerste editie van Rolling On Wheels georganiseerd, een sponsor- én uitdagingsevenement, van Maastricht naar Maassluis. De deelnemers droomden er van nog eens een dergelijke uitdaging aan te gaan. En zo kwam in 2010 de tweede editie op de rol, een monstertocht van Heerenveen naar Maasdijk. Na de stop op het Korenhofplein werd de tocht voortgezet richting Zwartemeer en acht dagen na de start zullen de deelnemrs in Maasdijk arriveren. De Rollers rijden voor de lol, het avontuur, de grote uitdaging maar vooral voor het goede doel. 'Met al onze spierkracht gaan wij er weer helemaal voor', aldus een deelnemer. Zie voor meer informatie www.rollingonwheels2.nl

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel