.

.

 

.

Henk en Anne genieten van WK-toernee door Zuid-Afrika

Anne Nijhoving en Henk Mekkes hebben bepaald geen spijt van hun WK-trip naar Zuid-Afrika. Ze zijn onder de indruk van de geweldige ervaring die zij afgelopen week hebben meegemaakt. “Het was er één groot feest”, zeggen Anne en Henk. “Het mooie is dat de Zuid-Afrikanen zich verbonden voelen met ons Hollanders. Ze hebben een hart van Oranje. Dat is wel gebleken. Ze zijn ontzettend gastvrij. Prachtig om dat van dicht bij mee te maken.”

De wedstrijd Nederland - Denemarken (2-0), die ze in het Soccer City Stadion in Johannesburg hebben bezocht, was weliswaar geen echt spektakel, "maar de sfeer was echt goed, ook met het Deense publiek. Het was ontspannen en gezellig met elkaar. Een schitterende ervaring.” Afgelopen donderdag keerden Anne en Henk terug naar Nederland.

Bijschrift foto: Henk Mekkes en Anne Nijhoving brachten uiteraard ook een bezoek aan Nelson Mandela Square. Het kolossale standbeeld van een meter of zes is als Nelson Mandela zelf. Mooi, vol en met een beetje ingehouden glimlach. Vol vertrouwen kijkt hij uit over een plein dat zijn naam draagt. Mandela staat erbij als de morele autoriteit van Zuid-Afrika, een onuitputtelijke bron van hoop. Alleen aan hem, de inmiddels 91-jarige Nelson Mandela, is het te danken dat Zuid-Afrika de wereld heeft uitgenodigd voor een voetbalfeest. En daar waren de rasechte ZBC’ers Anne en Henk  afgelopen week getuige van.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel