.

.

 

.

Benneveld organiseert eigen 'WK-voetbal'

Jaarlijks Boerenvoetbaltoernooi zorgt voor plezier én spektakel

Alle vergelijkingen met het WK-voetbal in Zuid-Afrika mogen dan mank gaan, maar het boerenvoetbaltoernooi dat zondag 27 juni in Benneveld wordt georganiseerd is zeker spraakmakend. Mede-organisator Edwin Smidt wijst naar het grasperceel aan de Bennevelderstraat waar het toernooi wordt georganiseerd. Niet op een keurig gemaaide grasmat, maar op een weiland. 'Ik weet nog uit het recente verleden dat we op zondagmorgen eerst de koeienvlaaien van het weiland moesten halen, maar dat is tegenwoordig allemaal wat beter geregeld', glimlacht Smidt.

'We trekken wat lijnen en dan kunnen we voetballen, maar er wordt vooral veel lol gemaakt. Dat is de voornaamste insteek.' Met lapt de FIFA-regels aan de laars, want er wordt gespeeld volgens het reglement van de Koninklijke Nederlandse Bennevelder Voetbal Bond (KNBVB).

 

Op twee velden komen in totaal tien teams in actie. Naast gastheer Benneveld zijn voetballers uit de dorpen Loeksham, Noord-Sleen, Den Hool, Noordbarge, Zuidbarge, Westenesch, Diphoorn, Achterste Erm en Erm van de partij. Het toernooi wordt jaarlijks per toerbeurt door één van de tien deelnemende dorpen georganiseerd. Dit jaar is titelverdediger Benneveld aan de beurt. De sfeer is volgens Edwin Smidt altijd opperbest. 'Van rivaliteit is totaal geen sprake meer. Winnen is niet belangrijk, meedoen wel. Om 10.30 uur wordt er afgetrapt en de traditie wil dat we dat met een pilsje in de hand doen. Dat zegt wel voldoende over de rest van de dag.........' Smidt kan niet garanderen dat zijn spelers alcoholvrij de eindstreep van het toernooi zullen halen. 'We moeten natuurlijk wel een traditie in ere houden', klinkt het veelzeggend. De finale staat om 15.00 uur gepland.

Het boerenvoetbaltoernooi staat al meer dan twintig jaar op de kalender en als het aan de woordvoerder uit Benneveld ligt zal dat ook de komende jaren zeker zo blijven. 'We zijn vrienden onder elkaar en het evenement zorgt voor een hechte binding met de naburige dorpen. Alle spelers hebben een directe relatie met het dorp waarvoor ze voetballen. In de begin tijd van het dorpentoernooi heerste er wel enige rivaliteit. Niemand wilde van elkaar verliezen, en daar deden ze dan ook alles voor. Het ging hard tegen hard, en dat gaf spektakel. Nu in deze tijd gaat het er gelukkig iets milder aan toe, maar nog steeds fanatiek.' Het team van Benneveld wordt uit de volgende spelers samengesteld: Edwin Smidt, Gert Vrielink, Henk Reinders, Karl Kruimink, Bert Abbing, Rolf Ubels, Nico de Jong, Peter Strijker, Edwin Breukelman, Martijn Hilbrands, Jesper van Kamp, Richard Kuper, Gijsbert Six, Kees Pluim, Harry Boerma, Peter Melgert en Albert Platje. Coach is Gert Lubbers. (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Kon. Boom Uitgevers)

Bijschrift foto: Gert Lubbers (coach), Gert Vrielink en Edwin Smidt verheugen zich op het boerenvoetbaltoernooi, dat zondag in het weiland van de familie Spijkman wordt georganiseerd. Het staat garant voor veel spektakel. Benneveld is zondag in eigen huis titelverdediger.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel