.

.

 

.

Zes koren in actie op groots shantyfestival

Liefhebbers genieten in dorpscentrum Zweeloo van zeemansliederen

Afgelopen zondag zinderde Zweeloo niet alleen onder de hitte, maar ook onder het geweld van zeemansliederen, shanties en forebitters. In het dorpscentrum werd een shantykorenfestival georganiseerd, waar zes koren optredens verzorgden. Op twee podia waren een keur aan maritieme uitingen te zien en te horen. De bezoekers werden enkele eeuwen teruggevoerd naar de bloeitijd van de zeilvaart met klippers en schoeners. Een heel breed repertoire aan de met de zee en de havenkroegen verbonden liedjes kwam voorbij.

Naast het organiserende shantykoor The Sweel Singers uit Zweeloo gaven ook De Loo- en Drostenzingers uit Dalen, de Börcker Stroomzangers uit Westerbork, De Jongbloedvaarders uit Sleen, Maritiem uit Winschoten en De Stormvogels uit Emmen diverse optredens. Verder waren er voor de bezoekers allerlei leuke activiteiten op touw gezet. (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Kon. Boom Uitgevers)

Bijschrift foto: Er waren zondagmiddag volop maritieme uitingen te zien en te horen tijdens het shantykorenfestival in Zweeloo. Het publiek werd in het dorpscentrum enkele eeuwen teruggevoerd naar de bloeitijd van de zeilvaart. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel