.

.

 

.

Hofpredikant Carel ter Linden leidt trouwdienst in Zweeler kerkje


Het 13e eeuws kerkje van Zweeloo werd zaterdag bezocht door hofpredikant Carel ter Linden. Hij zegende er het huwelijk in van Annelies Cnossen en Anne Johan Willemsen uit Amsterdam. Ter Linden is bekend als predikant bij huwelijken en begrafenissen van de koninklijke familie.

Hij zegende onder meer het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima en dat van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst in. Hij gaf catechisatie aan de prinsen Willem-Alexander, Johan Friso en Constantijn. Ook was hij voorganger tijdens de uitvaartdiensten van prins Claus en prins Bernhard. Het burgerlijk huwelijk van Annelies en Anne Johan was de dag ervoor voltrokken door Marjan Palland uit Aalden in het voormalige gemeentehuis van Sleen. De vader van de bruidegom was vroeger werkzaam in het ziekenhuis in Emmen. Grootvader Van Heerde was medeoprichter van het Scheperziekenhuis én de eerste chirurg van het Emmer ziekenhuis. Daarom heeft het bruidspaar een band met Zuidoost-Drenthe. (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Kon. Boom Uitgevers)


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel