.

.

 

.

Miny Kuipers dé spil van 'De Spil'

Zelf wil ze liefst niet op de voorgrond en noemt ze haar inbreng 'heel gewoon'. Toch is het terecht dat Miny Kuipers uit Aalden in het zonnetje wordt gezet voor het feit dat ze al bijna vijftien jaar tot volle tevredenheid het dorpshuis De Spil exploiteert. 'Ik hoef niet zonodig al die aandacht, ik vind het gewoon heel belangrijk dat ik het verenigingsleven een goed en gastvrij onderkomen kan bieden. Daar probeer ik mij zo optimaal mogelijk voor in te zetten', vertelt Miny.


In het gemeenschapscentrum aan het Eswegje, waarin onder meer een rijk bloeiend verenigingsleven wordt gehuisvest, is Miny als beheerder niet meer weg te denken. Ze is er in vijftien jaar tijd een bekend en gewaardeerd gezicht geworden. Een aanspreekpunt waar nimmer tevergeefs een beroep op wordt gedaan. Veel uurtjes spendeert ze in het dorpshuis om alles maar zo goed mogelijk te kunnen laten marcheren. Miny roemt de goede samenwerking met de verenigingen en het stichtingsbestuur van De Spil.
Ze is blij dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de accommodatie. 'Van een groot aantal verenigingen maken vele wekelijks gebruik van het gebouw De Spil. Het dorpshuis heeft tot doel zoveel mogelijk het verenigingsleven in de voormalige gemeente Zweeloo een onderdak te bieden voor hun activiteiten. De Zweeler verenigingen hebben met De Spil een accommodatie waar het goed en gastvrij toeven is. 'Mede een verdienste van Miny!', zegt voorzitter Bob Duste van stichting De Spil. Hij is zeer te spreken over de manier waarop Miny haar werkzaamheden uitvoert. 'Ze staat altijd voor ons klaar en dat wordt bijzonder gewaardeerd.'
Als belangrijkste functie van het dorpshuis noemt Duste het bieden van mogelijkheden voor recreatie en ontmoeting voor de inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo. Groepen kunnen daarvoor ruimte huren. Het verenigingsleven maakt volgens de voorzitter steeds meer gebruik van het dorpshuis en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Hij is blij dat Miny Kuipers heeft aangegeven dat ze ook in de komende jaren als exploitant aan De Spil verbonden zal zijn. 'Dat betekent dat de dienstverlening aan de verenigingen en van de bezoekers volledig gewaarborgd is.'

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel