.

.

 

.

Toertocht Heinkel-scooters

Op uitnodiging van Piet en Grietje Hollander brengt Heinkelklub 'De Kwakel' komende zondag 1 augustus een bezoek aan Drenthe. Er wordt een toertocht door de omgeving van Zweeloo en Westerbork uitgezet. Naar verwachting zullen meer dan 60 scooters van het merk Heinkel aan deze tocht deelnemen.
Alle leden van 'De Kwakel' zijn in het bezit van tenminste één voertuig van het merk Heinkel. In de meeste gevallen betreft dat een Heinkelscooter. In de loop van de jaren is de club gegroeid tot een landelijke vereniging met circa 400 leden. Heinkel was in de zestiger jaren een populair scootermerk. De Heinkel stond bekend om zijn degelijkheid en werd wel de Rolls Royce onder de scooters genoemd. 'Heinkelklub 'De Kwakel' organiseert van april tot en met oktober iedere eerste zondag van de maand een toertocht voor haar leden.

Deze toertocht van maximaal 100 kilometer lengte wordt steeds in een andere provincie uitgezet. De clubleden verzamelen zich 1 augustus vanaf 10.00 uur bij café-restaurant Hegen in Wezup. Van daaruit vertrekt de groep om 12.00 uur voor een rondrit door Zuidoost- en Midden-Drenthe. Belangstellenden kunnen 's morgens tussen 10.00 uur en 12.00 uur ook een kijkje nemen bij café-restaurant Hegen in Wezup. Meer info bij Piet en Grietje Hollander, tel. 0591 – 37 2865 of via www.heinkelklupdekwakel.nl (Bron: Coevorden HuisAanHuis)
Bijschrift foto: Piet Hollander is een pure liefhebber, die de Heinkel-scooter vandaag de dag nog steeds koestert. Piet zegt: 'Ieder Heinkel-voertuig is meer dan vijftig jaar oud. Al zie je dat er vaak niet aan af. De meeste klubleden hebben hun Heinkel namelijk stevig onder handen genomen. Zo is menig motortje gereviseerd en zijn veel Heinkels van een nieuwe laklaag voorzien. De Heinkel-rijder anno 2010 stuurt bijna net zo safe als in de jaren zestig.' (Foto: Ruud Janse Fotografie)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel