.

.

 

.

Laat geen waardevolle spullen achter in de auto

'Haal uw auto leeg, laat anderen dat niet voor u doen'. Dat automobilisten deze slogan óók in onze regio ter harte moeten nemen, bleek in de nacht van zondag op maandag. Aan de Marktstraat in Zweeloo werd namelijk een auto opengebroken en kostbare navigatieapparatuur ontvreemd. Nogmaals worden automobilisten nadrukkelijk gewaarschuwd om geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten. Veel mensen hebben tegenwoordig een los navigatiesysteem om zich naar het gewenste adres te navigeren. Vaak worden deze in de auto bewaard, ook als deze uit het zicht in het dashboardkastje of kofferruimte liggen. Deze systemen zijn uitermate geliefd bij het dievengilde. Laat er dus geen misverstand over bestaan en haal uw auto leeg!

Veel mensen zijn zich niet bewust van het risico dat ze nemen door waardevolle spullen in hun auto achter te laten. Automobilisten kunnen bijdragen aan hun eigen veiligheid door zelf hun auto leeg te halen en duidelijk te laten zien dat de auto leeg is. Een diefstal duurt gemiddeld niet langer dan 5 tot 15 seconden. De inbreker kijkt in voertuigen of er iets van zijn gading aanwezig is. Ook bedient hij zich van een mobiele telefoon om zodoende met Bluetooth aanwezige apparatuur op te sporen. Vervolgens wordt een ruit ingeslagen en worden de goederen weggenomen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel