.

.

 

.

Pinnen voor storten afval in Zweeloo

Area Reiniging gaat de komende maanden de milieustraat op Fort Verlaat aanpassen. Dat moet het afvalverwerkingsbedrijf doen in het kader van veranderende milieuvergunningen en Arbo-eisen voor medewerkers. De verbouwing heeft geen gevolgen voor de tarieven voor particulieren om afval te brengen, maar wel voor de betalingswijze.
'Vanaf november kan alleen nog maar met een pinpas worden betaald. Dat wordt ook ingevoerd bij de milieustraat in Zweeloo', zegt Area-woordvoerder Jetze Dam. In de vernieuwde milieustraat gaat het afvalverwerkingsbedrijf de doorstroom verbeteren.

'Zo kunnen onze containerwagens handiger rijden, maar hoeven particulieren ook minder lang te wachten', zegt Dam. De tarieven worden niet veranderd en blijven 4 euro per kubieke meter afval en 6,50 euro per kubieke meter daarboven. 'Deze worden vastgesteld door de gemeente Coevorden en daar komen wij niet aan. Wel wordt het alleen nog mogelijk om te betalen door middel van een mobiel betaalapparaat. Ook dát scheelt tijd.' Als beheerder heeft Area het initiatief voor de herinrichting genomen. De gemeente is opdrachtgever en tevens aandeelhouder van Area. Hoeveel de verbouwing kost, wil Dam niet zeggen. Toen Fort Verlaat in 2006 werd overgedragen aan de afvalverwerker gaf de gemeente wel een verplichtende voorwaarde van de herinrichting van de milieustraat mee, inclusief een bedrag van 100.000 euro.

Tijdens de verbouwing blijft Fort Verlaat gewoon open en wordt zoveel mogelijk hinder voor klanten vermeden. Bij de milieustraat Zweeloo worden, op het invoeren van het mobiele pinapparaat na, verder geen aanpassingen gedaan. Area Reiniging publiceerde onlangs haar jaarverslag over 2009. Met een omzet van 25,6 miljoen euro werd een nettowinst van bijna 400.000 euro genoteerd, bijna de helft minder in vergelijking met 2008. Het voorkomen en terugbrengen van restafval en het terugbrengen van kosten blijven speerpunten in de komende jaren. (Bron: Coevorden HuisAanHuis)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel