.

.

 

.

Kruisboogschietvereniging “S.V. Willem Tell” viert 50-jarig jubileum

Kruisboogschietvereniging (S.V.) Willem Tell viert komende week het 50-jarig jubileum. Zaterdag 4 september gaan de festiviteiten van start met een receptie in het clubgebouw aan de Aelder Hooghe. Gevolgd door een schuttersfeest, waarbij ook een mooi geïllustreerd jubileumboek aan clubbestuur en leden zal worden aangeboden. Op zaterdag 11 september staat vanaf 13.00 uur een groots opgezet RABO-dorpentoernooi op het programma. Gedeputeerde Anneke Haarsma van de provincie Drenthe zal het openingsschot van het traditionele dorpentoernooi verrichten. De festiviteiten worden zondag 12 september afgesloten met een jubileumtoernooi voor leden van de Nederlandse Kruisboog Bond (NKB). In het kader van het jubileumfeest zal er voor de kinderen van de basisscholen bovendien een kleurwedstrijd worden georganiseerd.

“S.V. Willem Tell” kent een rijk verleden. Door de inspanning van wijlen de heer Martin Ackerman werd vijftig jaar geleden in het toenmalige café Habing de kruisboogvereniging opgericht. Ackerman is de grote promotor geweest van de kruisboogsport in Noord-Nederland. Jarenlang was het dorpscafé in Aalden uitvalsbasis van de vereniging, maar tegenwoordig beschikt “SV Willem Tell” aan de Aelder Hooghe in Aalden over een fraaie accommodatie. De vereniging uit Zweeloo is trots op het feit dat de 96-jarige Ab Weerman, één van de nestors van de club, nog steeds lid is en zich erg betrokken voelt bij het reilen en zeilen van de schutters. Ook het RABO-dorpentoernooi, waarbij potentiele schutters uit de voormalige gemeente Zweeloo de kans krijgen om zich in het vak te bekwamen, is jaarlijks een schot in de roos. Hoewel kruisboogschieten een individuele sport is, speelt het sociale aspect een grote rol. 'Het delen van de passie, het uitwisselen van ervaringen en gezelligheid vormen de pijlers van het kruisboogschieten', zegt voorzitter Roelof Kroeze van “S.V. Willem Tell”. De jubileumcommissie heeft het volgende programma samengesteld. Zaterdag 4 september: Receptie van 15.00 uur tot 17.00 uur in het clubgebouw aan de Aelder Hooghe 9 in Aalden. ’s Avonds schuttersfeest voor leden, eveneens in het clubgebouw. Zaterdag 11 september: 25-jarig jubileum van het RABO-dorpentoernooi. Vanaf 13.00 uur zullen tien schutters van elk dorp van de voormalige gemeente Zweeloo in vier schietonderdelen onderling uitmaken wie de schutterskoning- en koningin wordt. Ook zal dan bekend worden gemaakt in welk dorp de RABO-Bokaal een jaar in de prijzenkast mag prijken. Zondag 12 september: Het “S.V. Willem Tell”-jubileum toernooi voor leden van kruisboogverenigingen aangesloten bij Kring Noord van de NKB. Aanvang 11.00 uur; kruisboog schietbaan “S.V. Willem Tell “.

Bijschrift foto: De leden van Kruisboogschietvereniging (S.V.) Willem Tell vieren komende week met tal van activiteiten het 50-jarig jubileum. (Foto: Geert Kamps)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel