.

.

 

.

Proef Zweeloo, Aalden en Meppen tijdens de Open Monumenten Dag

Voor de Open Monumenten Dag op zaterdag 11 september heeft de Historische Vereniging Zweeloo samen met de Historische Vereniging Klenckenheugte een fietsroute ontwikkeld die u langs diverse locaties voert waar historische 19e panden te zien zijn en waar u op verschillende plekken heerlijke oude Drentse streekgerechten kunt proeven.

De belangrijkste pleisterplaats voor de Historische Vereniging Zweeloo vindt u in Meppen, namelijk het Frensenhoes aan de De Kockstraat. In samenwerking met de Stichting Het Frensenhoes houden we daar een proeverij van oude Drentse streekgerechten. De bekende Drentse tv-kok Roelof Kruithof uit Dwingeloo kookt voor u in dit eind 19e eeuwse/vroeg 20e eeuwse pand op een eenvoudig gasstel onder andere olderwetse snert, stip in 't gat, proemenkreuze en koanties. Daar kunt u gratis van proeven. En natuurlijk is er koffie met een Möpper mop erbij. Verder kunt u het Frensenhoes bezichtigen en de houtzagerij in werking zien. U bent daar van harte welkom tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

kijk voor nog meer Frensenhoes informatie op deze website bij de sectie 'Kunst & Cultuur - Frensenhoes'

Verder kunt u tijdens uw fietstroute langs de objecten bij Bakkerij Kuijer aan de Aelderstraat in Aalden tussen 11.00 uur en 13.30 uur binnenstappen en plassies en hanepoten proeven. Ook kunt u de bakkerij bekijken en mee doen met schieten en sjoelen. Tevens krijgt u daar een waardebon die in het Frensenhoes is om te wisselen voor een zak plassies. In Zweeloo kunt u verder het kerkje en de oude smederij van Lucas Masselink bezichtigen. Ook de Jantina Hellingmolen in Aalden is open. De fietsroute kunt op de genoemde locaties verkrijgen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel