.

.

 

.

Huisartsenpraktijk Zweeloo verhuist naar bedrijvencentrum

'Forse opwaardering eerstelijnsgezondheidszorg'

Zweeloo - Huisartsenpraktijk Zweeloo verhuist in het voorjaar van 2011 naar het voormalige bedrijvencentrum aan de Marktstraat in Zweeloo. De huisartsen Frans Fonville en Jan Mulder hebben een deel van het gebouwencomplex onlangs van RABO Vastgoed gekocht. 'De huidige praktijk werd veel te klein en daarom zijn we echt blij met deze nieuwe accommodatie. Dat betekent meer mogelijkheden en werkplezier voor ons én een prettige omgeving voor patiënten. Dat is wat telt', benadrukken Fonville en Mulder de uitgangspunten.

De beide huisartse

n klinken opgetogen: 'Van de huidige 100 m2 gaan we straks naar een oppervlakte van liefst 400 m2. Er is dus sprake van aanzienlijke opwaardering van de eerstelijnsgezondheidzorg. Door de verhuizing krijgen we meer spreekkamers en behandelkamers, ruimere wachtkamers en betere werkplekken voor de assistentes. Dankzij deze faciliteiten kunnen we flexibeler werken en kunnen we meer mensen tegelijk ontvangen.'

De uitbreiding is volgens Fonville en Mulder bitter noodzakelijk. 'Het is al een paar jaar roeien met de riemen die we hebben. De praktijk is weliswaar enkele keren aangepast, maar het nijpend ruimtegebrek is gebleven. We woekeren met de ruimte en de behoefte aan vierkante meters voor medische dienstverlening is de laatste jaren alleen maar groter geworden. In de huisartsenpraktijk worden steeds meer handelingen uitgevoerd die vroeger in ziekenhuizen plaatsvonden. Denk dan aan kleine operaties, hartfilmpjes en longonderzoek. Wij vinden het heel belangrijk dat we deze diagnostiek dicht bij huis aan de patiënt kunnen aanbieden, en omdat ook in de toekomst te waarborgen hebben we extra ruimte nodig'.

Die wens is overigens niet van vandaag of gisteren. Ruim vijf jaar lang hebben Fonville en Mulder veel energie gestoken in hun zoektocht naar een ruimere praktijk. De huisartsen hadden aanvankelijk hun zinnen gezet op een fonkelnieuw multifunctioneel gezondheidscentrum rondom ouderencentrum De Korenhof in Aalden. 'Helaas is dat om uiteenlopende redenen niet gelukt, maar dat liet onverlet dat er qua huisvesting dringend iets moest gebeuren. Uitbreiding was een must en we zijn bijzonder blij dat we dit nu aan de Marktstraat kunnen verwezenlijken.' Praktijkmanager Sophie Zwaans beseft dat de vooruitgang mooi en zinvol is, maar het mag niet ten koste gaan van bewoners van De Korenhof. 'Door de verhuizing naar Zweeloo wordt de bereikbaarheid van de huisartsenpraktijk voor hen beduidend minder. We kijken naar mogelijkheden om dit probleem te ondervangen.'

De aanvraag voor verbouwing van het voormalig RABO-bedrijvencentrum is op dit moment in behandeling bij de gemeente Coevorden. Na goedkeuring wacht een ingrijpende inpandige verbouwing. De buitenkant blijft nagenoeg onveranderd. De huisartsenpraktijk zal naar verwachting in het voorjaar van 2011 intrek in het gebouw aan de Marktstraat kunnen nemen. Frans Fonville en Jan Mulder vertellen dat er ook andere disciplines onderdak zullen krijgen, zoals fysiotherapie en medische fitness. 'We hebben straks veel diensten onder één dak en kunnen daardoor efficiënt overleggen en samenwerken. Daar kunnen alle partijen, maar vooral onze patiënten, hun voordeel mee doen!' Zoals eerder gemeld is een gedeelte van het pand inmiddels in gebruik bij Drieluik Kinderopvang. (Bron: Coevorden HuisAanHuis / Kon. Boom Uitgevers)

Bijschrift foto: De huisartsenpraktijk Zweeloo neemt in het voorjaar van 2011 intrek in het voormalige bedrijvencentrum en gemeentehuis van Zweeloo. (Eigen foto)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel